Bílí Tygři Liberec

A zase do práce! Mládežníci odstartovali letní přípravu

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Mládež Bílých Tygrů prožila další úspěšnou sezonu, která byla korunována vítězstvím kategorie U16 na mistrovství republiky. Po měsíčním odpočinku se mladí Tygři znovu scházejí, aby se nachystali na nový ročník. Letní příprava začíná všem od přípravky až po juniorský tým.

Sotva A-týmu skončila sezona, kterou si prodloužil až do šestého finálového zápasu, mládežnické výběry se už zase sešly, aby zahájily přípravu na nadcházející ročník. A v něm budou mít rozhodně na co navazovat.

Mládežníci přitom vstoupili do přípravy o týden později než ostatní týmy, měli pro to ovšem dobrý důvod. "My neviděli logiku v tom mít tady led a přitom ho nevyužít. Současně ctíme, že děti i starší hráči by měli mít 3-4 týdny volno, aby si od hokeje odpočinuli a odreagovali se od prostředí, ve kterém jsou pak nepřetržitě," vysvětlil manažer mládeže Jiří Bermann.

Program je teď jasný. Mladí Tygři se budou až do konce června připravovat na suchu, jeden týden si však stejně jako "áčko" zpestří na ledě. "Je to v plánu podobně jako v posledních letech. Akademické týmy spolu s osmičkou a devítkou budou na ledě každý den. Mladší kategorie půjdou dvakrát nebo třikrát," přiblížil Bermann.

Ten si zároveň pochvaluje novinku, kterou si Tygři nachystali pro akademické celky. "My nebudeme trénovat zvlášť jako juniorka a dorost, ale hráči se rozdělí do tří skupin podle biologické vyspělosti. Každý se potřebuje zaměřit na něco jiného a takhle to budeme mít lépe pod kontrolou." Trenéři si proto sedli s kondičním koučem a rozdělili skupiny podle potřeb každého hokejisty. Do tohoto systému se navíc zapojí i mladí hráči z Benátek, kterým skončila sezona už v závěru února. "Uvidíme, jestli se nám to osvědčí," řekl manažer mládeže.

Rodičům budou rovněž na pondělní schůzi představeni noví trenéři, kteří budou od sezony 2019/20 u mladších kategorií působit. "Jsem rád, že se nám povedlo angažovat mladé kouče, kteří jsou našimi odchovanci. Vědí, co tygří cesta obnáší a něco tu s námi prožili," těší Bermanna.

Tygří mládež má tak před sebou opět spoustu tvrdé práce, aby minimálně vyrovnala předchozí úspěšný ročník. Hodně štěstí!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit