Bílí Tygři Liberec

Adam Dlouhý odchází na měsíční hostování do Chomutova

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Mladý útočník Adam Dlouhý odchází na měsíční hostování. Posílí chomutovské Piráty, jejichž dres by měl oblékat až do 31. prosince 2017.

Dvaadvacetiletý odchovanec libereckého hokeje v extralize postupně sbírá zkušenosti. Poprvé si v nejvyšší soutěži zahrál už v ročníku 2014/15, kdy včetně play-out naskočil celkem do 16 duelů. V mistrovské sezoně však o rok později vzhledem k velkému přetlaku v útoku místo nenašel a kromě jediného extraligového duelu hrál především v dresu Benátek nad Jizerou.

V loňském ročníku se opět pohyboval hlavně ve WSM lize, během play-off však byl vzhledem k marodce v útočných řadách povolán do kádru Bílých Tygrů. V rozhodujícím čtvrtfinálovém utkání na ledě Plzně se za to trenéru Filipu Pešánovi odvděčil svým prvním extraligovým gólem a nakonec zasáhl do osmi duelů ve vyřazovacích bojích.

Letos se v dresu Bílých Tygrů ukázal ve čtyřech duelech a kromě jedné vstřelené branky si plnil především defenzivní povinnosti, kdy pravidelně naskakoval během oslabení. Zahrál si i Ligu mistrů, kde odehrál pět utkání.

Zbytek kalendářního roku sice stráví v extralize, nicméně tygří dres vymění za ten pirátský. Do 31. prosince odchází hostovat do Chomutova, kde by měl posbírat další řádku cenných zkušeností v nejvyšší české hokejové soutěži. Liberecký odchovanec tak 26. prosince zažije zvláštní utkání - spolu s Piráty se představí v Home Credit Areně jako soupeř.

Dlouhý uniká Littleovi

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit