Bílí Tygři Liberec

Adam Jánošík: Zkrácené volno? Za možnost reprezentovat to stojí!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Zatímco Bílí Tygři startovali přípravu, obránce Adam Jánošík ještě reprezentoval Slovensko na mistrovství světa. Po krátkém odpočinku se nyní opět hlásí do akce. "Je na čase se do toho zase naplno obout," usmívá se pětadvacetiletý obránce.

Jak dlouhá vůbec tvá dovolená byla?
Po mistrovství světa jsem dostal tři týdny volna. Rychle jsem jel domů, na krátkou dovolenou a teď už jsem zase zpět. (úsměv)

V posledních čtyřech letech jsi hned třikrát hrál na mistrovství světa, zatímco tví spoluhráči už zahajovali přípravu. Je těžké pak narychlo nahánět kondici?
Není to jednoduché, poslední roky jsem měl opravdu dlouhé sezony. Ale na druhou stranu je vždy příjemné zakončit sezonu na mistrovství světa. Je snem každého hokejisty si na takovém turnaji zahrát a já nejsem výjimkou. Doufám, že se mi to brzy znovu poštěstí.

Do tréninkového režimu ses zapojil zrovna v týdnu, kdy vás čeká příprava na ledě. To musí být jistě příjemnější, než tradiční suchá dřina?
Rozhodně. Hned, když jsem přijel, jsme šli na led. Ale té suché přípravě se stejně nevyhnu. Teď sice budeme týden trénovat na ledové ploše, ale pak z ledu opět slezeme a budeme dál nabírat kondici a svalovou hmotu. A koneckonců i teď chodíme po tréninku ještě do posilovny.

Jak ses v pondělí po krátké dovolené na ledě cítil?
Připadal jsem si, jako bych byl naposledy na ledě jen o den dřív. Nevypadl jsem z toho, necítil jsem se vůbec špatně. Trochu jsem si na dovolené odpočinul a teď je zase čas se do toho naplno obout.

Adam Jánošík se rozhlíží

Co říkáš na to, že tým už od startu přípravy každý týden ve čtvrtek dojíždí na led?
Velmi se mi to líbí a také kluci si to zatím velmi pochvalují. Je to takové zpříjemnění přípravy. Zůstaneme v kontaktu s ledem, nevypadneme z toho. Je to pro nás jenom dobře.

Už ses stihl seznámit se všemi posilami?
Přibyly nějaké nové tváře, ale mladší kluky třeba z Benátek, kteří se tu už vloni pohybovali, samozřejmě znám. Trochu se to tu omladilo, poskládal se tu velmi perspektivní tým. Už se těším na další sezonu.

Bílé Tygry posílil také Libor Hudáček, s kterým se velmi dobře znáš. Doporučoval jsi mu příchod do Liberce?
Libor je ze Spišské Nové Vsi, stejně jako já, takže jsme spolu hokejově vyrůstali. Potkávali jsme se už v mládežnických kategoriích a později v reprezentaci. Vidíte, asi jsem ho svým vyprávěním, jak to tu funguje, přesvědčil, aby do Liberce přišel. (úsměv) Hned jsem mu říkal, že je to pro něj nejlepší volba, jakou mohl udělat.

Zato se pořádně zmenšila slovenská kolonie v kabině, už tu máš pouze dva krajany...
Je to tak. Už ani nejsem zvyklý na to, že je nás tu tak málo. Ale tak to zkrátka je. (úsměv)

Co vlastně říkáš na současný kádr, který na papíře vypadá velmi slibně?
Velmi silný a perspektivní tým tu je už delší dobu. Věřím, že se nám podaří do sezony vstoupit dobře a že bude všechno klapat. Bude důležité tentokrát oproti loňsku zvládnout vstup, abychom se pak zase nemuseli honit za body. Jsem přesvědčený, že to tentokrát zvládneme mnohem lépe.

Adam Jánošík se hlásí ke střídání

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit