Bílí Tygři Liberec

Adam Musil opouští Bílé Tygry. Přestupuje do Pardubic

Date of publication Author Klub

Liberec – Po dvou sezónách strávených pod Ještědem opouští Bílé Tygry jedna z hlavních opor posledních vyřazovacích bojů. Adam Musil se v rámci extraligy rozhodl pro změnu dresu a od následujícího ročníku bude nastupovat za pardubické Dynamo.

Člen slavné hokejové rodiny Musilů, respektive Holíků, přišel pod Ještěd před začátkem sezóny 2019/20, kdy se vrátil ze zámoří. Libereckou štaci začal sice ve čtvrtém útoku, postupně se ale v sestavě posouval stále výše. S Tygry nakonec ovládl základní část.

V uplynulém ročníku se již Adam Musil zařadil mezi hlavní opory mužstva, což ukázal především v play-off, v němž našemu týmu výrazně pomohl k postupu do finále. Během dvou let na severu Čech si nakonec připsal 43 kanadských bodů ve 112 zápasech.

Za své výkony si čtyřiadvacetiletý forvard na konci poslední sezóny vysloužil i pozvánku na přípravný kemp české reprezentace, načež se podíval i na světový šampionát v Rize, kde naskočil do pěti utkání. Jeho herního progresu si všimly i Pardubice, kam také směřují následující kroky Musilovy kariéry.

VYJÁDŘENÍ SPORTOVNÍHO MANAŽERA PATRIKA AUGUSTY

„Adam udělal v naší organizaci velký výkonnostní vzestup, který ho posunul až do národního mužstva. Po sezóně mu u nás končila smlouva a my jsme s ním od února jednali o nové. Adam se rozhodl jít jinou cestou a já mu přeji, aby v Pardubicích našel to, co hledá.“


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit