Bílí Tygři Liberec

Back to back! Den po Varech do Liberce vyrazí olomoučtí Kohouti

Date of publication Author KR

Liberec - Naše mužstvo čeká druhý ze dvou zápasů během dvou dní. Náročný soupeř, se kterým Tygři tradičně urputně bojují, pojede do Liberce už den poté, co sehrál zápas proti pražské Spartě. Svěřenci trenéra Pešána si v pátek připsali výhru na ledě Karlových Varů.

Tygři v Karlových Varech vybojovali tři body, když dokázali zvítězit těsně 3:2. Dvěma brankami se prezentoval Radan Lenc, bod za asistenci přidal i nejúspěšnější střelec šelem Michal Bulíř. Nový nejproduktivnější hráč extraligy Marek Kvapil vstřelil gól a na další přihrál. Olomouc sehrála duel se Spartou, přičemž prohrála 2:4.

Vzájemná historie! Rivalita o první brance

Už v celku pravidelně rozhoduje zápasy Tygrů a Kohoutů v Home Credit Aréně první gól. V minulé sezoně naše mužstvo porazilo Hanáky 3:2 po samostatných nájezdech a 3:0. V Olomouci vyhráli domácí 3:0 a 4:1. Z hlediska historické tabulky spolu obě mužstva sehrála šestnáct utkání a obě vyhrála osmkrát (sedmkrát v základní hrací době a jednou v nastaveném čase).



Tygři versus Konrád! Další kapitola vzájemného minisouboje

Branislav Konrád. Tradičně největší překážka ve vzájemných soubojích a také aktuálně třetí nejúspěšnější gólman statistik Tipsport extraligy s úspěšností zákroků 93,75 % a průměrem 1,48 obdržených branek na zápas. K tomu si navíc ještě připsal jednu asistenci a jedno čisté konto.

Nejproduktivnějším hráčem Kohoutů je Zbyněk Irgl. Zkušený forvard vstřelil v sedmi zápasech pět gólů, dvakrát se přitom trefil do sítě Sparty. Dvě branky a tři nahrávky má na svém kontě Petr Kolouch. Produktivní jsou i útočník Jan Knotek a Vilém Burian. Ti jednou skórovali a k tomu přidali ještě tři asistence.



Faktor lajny - Bulíř s Kvapilem a Lencem jsou gólový stroj

Lajna, na kterou je na začátku sezony spolehnutí. Michal Bulíř společně s Markem Kvapilem a Radanem Lencem nastříleli už šestnáct branek. První jmenovaný jich přitom obstaral hned osm. Toto číslo nemá v celé extralize konkurenci a liberecký šikula vévodí střelcům. Marek Kvapil zase opanoval celkovou tabulku produktivity za pět gólů a šest asistencí.

Co se beků týče, v první extraligové desítce se nachází Martin Ševc. Zkušený zadák v úvodních sedmi zápasech vstřelil gól a na další čtyři přihrál. Zároveň si připsal už osmnáct střel na branku soupeře. Druhým v pořadí týmových statistik obránců je Lukáš Derner s dosavadními třemi asistencemi.

Střetnutí s Olomoucí začíná v sobotu od 16:00. Přijďte naše mužstvo do Home Credit Arény podpořit, v náročném programu to bude potřeba.



Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc

Počet zápasů: 16
Bilance: 7 – 1 – 0 – 1 – 7
Skóre: 38:26

V posledním vzájemném duelu, který se odehrál na ledě Home Credit Arény, Tygři vyhráli 3:0. Rozhodovaly skvělé přesilovky a jistý Roman Will. Připomeňte si utkání v našem sestřihu!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit