Bílí Tygři Liberec

Back to back! Den po utkání s Vítkovicemi míří Tygři do Mladé Boleslavi

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec — Po náročném utkání s Vítkovicemi, v němž šelmy zvrátily dvoubrankové manko, mají svěřenci trenéra Patrika Augusty minimální čas na oddych. Hned v sobotu je totiž čeká další těžký duel, neboť se v rámci derby představí v Mladé Boleslavi.

Zpět na vítězné vlně!

Severočeši zažívali během října nepříjemné období. Naposledy totiž vyhráli na začátku měsíce doma na Olomoucí, od té doby zaznamenali pět porážek v radě. Navíc se jim po prohře s Augsburgem zavřely brány do play-off CHL.

V úterý však Liberečtí černou sérii zlomili. Po povedeném výkonu na Spartě se šelmy radovaly ze dvou bodů a čistého konta, na němž měl nemalé zásluhy brankář Justin Peters.

V pátek poté Tygři přivítali v Home Credit Aréně Vítkovice, s kterými prohrávali již 0:2. Po skvělém obratu ale zůstaly všechny body pod Ještědem, a naše mužstvo zaznamenalo druhý skalp v řadě.

Michal Bulíř o utkání s Vítkovicemi:

„Pomohl nám ten vítězný zápas se Spartou. Před tím jsme pět utkání prohráli, takže jsme rádi, že jsme opět před domácím publikem zvítězili. Teď to ještě chceme před reprezentační přestávkou potvrdit v Mladé Boleslavi.“


Série výher

Mladé Boleslavi se tento ročník zatím daří. Na rozdíl od toho minulého jim totiž neutekl začátek, a tak se Bruslaři aktuálně vyhřívají na druhé příčce extraligové tabulky.

Z posledních tří duelů tým z města automobilů neztratil ani bod, když postupně zvítězil nad Pardubicemi, Olomoucí a Brnem. Proti Kometě, kterou Mladá Boleslav zdolala sedmkrát za sebou, navíc Středočeši neinkasovali jedinou branku. Podaří se Tygrům zlomit kouzlo Gašpera Krošlje?


Těsné výhry

Liberečtí hokejisté ovládli hned poslední tři derby s Mladou Boleslaví — dvě v loňském čtvrtfinále a jedno v úvodu letošní sezóny. Všechny tři duely ovšem skončily rozdílem jediné branky, jeden navíc až po nastaveném čase. Bude i souboj ve středních Čechách tak těsný?

To se dozvíme již v sobotu! Úvodní buly padne na ledě Ško-Energo Arény před kamerami O2 TV Sport přesně v 17:30!

Michal Bulíř o regeneraci před druhým utkáním během dvou dní:

„Každý musí vědět, co potřebuje jeho tělo. Já jsem si koupil magnetický přístroj na nohy, takže to večer zapnu a trochu těm nohám ulevím. Pak se dobře vyspím a proti Mladé Boleslavi zase naplno! Je potřeba se tomu tělu věnovat, hlavně když máte dvě utkání po sobě, to je náročný. Pro nás je dobře, že jedeme do Boleslavi, není to žádná dlouhá cesta. Chceme tam vyhrát!“


Bílí Tygři Liberec versus BK Mladá Boleslav

Počet zápasů: 37
Bilance: 22 – 7 – 0 – 0 – 8
Skóre: 120:81

V posledním vzájemném utkání Tygři dlouho prohrávali, a už to vypadalo, že si Mladá Boleslav po deseti letech odveze z Liberce výhru. Nakonec ale bylo vše jinak. Zápas si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit