Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři dřou na suchu i na ledě. Nechceme z toho úplně vypadnout, hlásí Filip Pešán

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Nazout brusle a vzhůru na led. I takové pokyny slyší Bílí Tygři v období, které je obvykle vyhrazeno pouze suché přípravě. Tým totiž každý týden ve čtvrtek dojíždí na ledovou plochu do Nymburka či do Prahy, kde piluje své hokejové dovednosti.

Jde o poměrně neobvyklý krok. Trenér Filip Pešán se však při skladbě přípravy snažil inspirovat těmi nejpovolanějšími. "Spousta hráčů NHL nebo dalších prestižních soutěží na ledě v létě trénuje, i když si jdou třeba jenom zabruslit nebo lehce zahrát. Nechtějí z toho během pauzy úplně vypadnout. A my se snažíme dělat to samé," popisuje.

Rozhodnutí trénovat už během suché přípravy každý týden na ledové ploše s sebou samozřejmě neslo i komplikace. "Bohužel jsme během jara omezeni tím, že máme na aréně led pouze jeden týden. Proto dojíždíme do jiných sportovišť," prozrazuje Pešán.

Jeho tým našel hned dvě adresy, které mohou posloužit Bílým Tygrům jako dočasný azyl. "Tento týden jsme byli v Praze, jinak bychom měli po většinu přípravy jezdit do Nymburka. V červnu pak budeme mít led přímo v Liberci," dodává s tím, že ani letos nebude během přípravy chybět oblíbený červnový týden, kdy se tréninkové jednotky přesunou na led.

Spíše než tvrdou dřinou by pro jednotlivé hráče měly být tyto tréninky zpestřením, které však jistě Bílí Tygři ocení také během sezony. "Snažíme se už teď pracovat na návycích hráčů a jejich dovednostech. Strukturované tréninky by nám měly pomoci tyto dovednosti posouvat," doufá tygří kouč.

To ale neznamená, že by se Tygři vyhnuli tradičnímu nabírání kondice. Po skončení tréninkové jednotky na ledě se převlékají do suchého a přesouvají se do přilehlé posilovny. Zde už pod vedením kondičního kouče Aleše Pařeze pilují svou fyzičku. Cíl této unikátně složené přípravy je jasný. Bílí Tygři chtějí být co nejlépe a nejvšestraněji připraveni na novou sezonu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit