Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři míří zpátky do prestižní Champions Hockey League!

Date of publication Author Klub

Liberec - Cíl splněn! Po roční odmlce se Bílí Tygři vracejí mezi evropskou hokejovou smetánku. Jako vítězové základní části extraligy se kvalifikovali jako první z českých týmů do soutěže, kde se utkávají nejlepší týmy hokejové Evropy. Znovu si tak mohou posílit renomé, které Tygři budovali v předchozích vystoupeních v rámci této panevropské klubové soutěže. Vítejme zpět v Champions Hockey League!

Účast v šestém ročníku CHL si Tygři zajistili s předstihem jako první český klub už po 50. kole. Tehdy bylo jasné, že neskončí hůře než na třetí příčce. Mezi pravidelnými účastníky soutěže jsou i čtyři nováčci – mimo jiné severoirský Belfast a německý Augsburg, shodou okolností právě tyto týmy budou soupeři Bílých Tygrů v základní skupině C.

Tím čtvrtým oponentem je pak nesmírně silný tým švédské elitní soutěže Lulea Hockey. “Jsme hrdí, že si znovu můžeme zahrát s nejlepšími zahraničními týmy a nosit dres s bílým tygrem v Evropě,” neskrývá nadšení kapitán Petr Jelínek.

Celá liberecká organizace se netají tím, že má v Champions Hockey League nemalé ambice. “Pro Liberec je účast v CHL prestižní záležitostí. Všechny týmy se do soutěže probojovali na základě své výkonnosti a výsledků. Není pochyb o tom, že se utkáme s nejlepšími”, potvrzuje liberecký postoj viceprezident klubu a člen představenstva CHL Petr Syrovátko mladší.

Zároveň dodává: “Champions Hockey League není a nebyla nějaká předsezónní záležitost. Jak rok od roku roste její význam i renomé, drtivá většina klubů si uvědomuje, že uspět v této soutěži znamená historický mezník. Bílí Tygři přistoupí k zápasům s plnou zodpovědností, protože nereprezentují jen klub, ale celý český hokej. Spolu s Třincem, Plzní a Mountfieldem budeme hrát take o koeficient, od kterého se odvine počet nasazených českým týmů v příštím ročníku.”

Jaroslav Vlach se řítí do úniku

Sportovní ředitel klubu Filip Pešán už také jmenoval postup ze základní skupiny Champions Hockey League ve výčtu hlavních sportovních cílů A týmu pro novou sezónu. Nicméně už zápasy v základní skupině budou pro Bílé Tygry náročným měřením sil s kvaltiními a sebevědomými kluby. Každý z nich navíc vyznává zcela jiný styl hokeje. Nový hlavní trenér Tygrů Patrik Augusta už sbíra základní poznatky o každém soupeři.

Trenér Patrik Augusta o soupeřích:

"Lulea je jeden z top týmů Švédské ligy a Evropy, navíc už dokázal vyhrát celou CHL. Konfrontace z takhle kvalitním soupeřem bude svátkem pro hráče I diváky. Švédský hokej je založen na vynikajích individuálních dovednostech hráčů a výborném bruslení. Augsburg se bude prezentovat důraznou hrou a přímočarým pojetím hry. Je to tradiční účastník německé DEL. Mají výbornou fanouškovskou základnu a díky naší německé fanouškovské komunitě se těšíme na utkání s velkým diváckým zájmem. Nakonec je tu Belfast, pro nás trochu neznámý soupeř z britské ligy. Předpokádáme, že bude hrát podobným stylem, jakým se prezentoval tým Anglie na letošním Místrovství světa na Slovensku, tedy důrazným a přímočarým hokejem se spoustou osobních soubojů a tlakem do branky."


Je na co navazovat!

Ve svém posledním vystoupení v sezoně 2017/2018 dokráčeli Bílí Tygři až do semifinále, kdy postupně vyřazovaly jeden špičkový tým za druhým. Stále platí, že Bílí Tygři dosud jako jediní v pětileté historii soutěže zastavili Frölundu před branami finále. Tu Frölundu, která celou Ligu mistrů ovládla už třikrát a ve finále byla celkem čtyřikrát. Naposledy triumfovala letos v únoru, kdy přehrála mnichovský Red Bull. Vyřadit takového favorita, to je už nějaký počin. “Semifinále považujeme za jeden z největších úspěchů v historii klubu.” hrdě hlásí generální manažer Ctibor Jech.

Bulíř bojuje na brankovišti

Bílí Tygři si navíc svým úspěšným působením budují značku po celé Evropě. A to si jen tak nekoupíte. “Cítili jsme respekt za výkony na ledě i za podmínky, ve kterých tu pracujeme,” připomíná Ctibor Jech. “Když viděli, jak tady hokej organizujeme, dostalo se nám uznání. Do povědomí hokejové Evropy jsme se zapsali jako jeden ze špičkových klubů.”

Tygři zahájí boje v základní skupině Champions Hockey League na kluzištích soupeřů na konci letních prázdnin. 29. srpna se představí v severoirském Belfastu a o 2 dny později pak u polárního kruhu ve švédském městě Lulea. Až poté se boje přesunou do Liberce. 5. září se v Home Credit Areně Tygři utkají s Belfast Giants, 8. září je pak na program zápas s Luleou. Dvojzápas s německým Augsburgerem Panther přijde na řadu až po začátku extraligy, 8. a 16. října.

Majitelé permanentek a klubových permanentek mají vstup na domácí zápasy Bílých Tygrů v základní skupině Champions Hockey League ZDARMA!

Seznam domácích zápasů Tygrů ve skupině CHL

čtvrtek 5. 9. 2019
Bílí Tygři Liberec - Belfast Giants 19:45

neděle 8. 9. 2019
Bílí Tygři Liberec - Luleå HF 14:00

středa 16. 10. 2019
Bílí Tygři Liberec - Augsburger Panther 19:30

Oslava rozhodující branky

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit