Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři po roce opět vymění pro dobrou věc hokejky za florbalky

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři obvykle válejí především s tradičními hokejkami. Nedělá jim ovšem problém ani přesedlat na florbalové hole, zvláště pokud je to pro dobrou věc. V sobotu 2. června se proto v Benátkách nad Jizerou zúčastní charitativního florbalového turnaje.

Každoroční turnaj pořádá v Benátkách sportovní redaktor Českého rozhlasu Pavel Petr, jehož reportáže nejen z utkání Bílých Tygrů můžete znát ze svých rádií. Celý výtěžek letošního klání poputuje na konto mladého Filipa Sršně, který bojuje s dětskou mozkovou obrnou.

Sedmiletému Filípkovi byla nemoc diagnostikována v prvním roce života. Se svým handicapem se ovšem tento bojovník statečně vypořádává a má stejné zájmy, jako ostatní kluci v jeho věku. Od září začal chodit do školy. Má však problémy s chůzí a také s hybností levé ruky. „Potřebuje proto minimálně dvakrát do roka léčbu v Klimkovicích. Kromě pomoci pojišťovny musí za jednu rodina zaplatit padesát tisíc korun,“ říká Pavel Petr, organizátor akce.

A právě s touto léčbou se mu pokusí Bílí Tygři společně s ostatními účastníky na florbalovém turnaji pomoci. Kromě jednotlivých darů poputuje na konto Filipa Sršně také výtěžek ze speciální aukce velmi zajímavých sportovních artefaktů. Nechybí mezi nimi dres St. Louis Blues Dmitrije Jaškina podepsaný celým týmem nebo třeba dva podepsané trikoty Jaromíra Jágra. Kromě nich se bude dražit mimo jiné originální dres Martina Ševce z vicemistrovské sezony 2016/17 podepsaný celým týmem Bílých Tygrů.

Tygři se ale především zúčastní také samotného florbalového turnaje, v kterém nebudou chybět ani další sportovní osobnosti. V pátek od 17 hodin se v Benátkách představí například olympijská medailistka Eva Samková, náš tým pro změnu vyběhne s florbalkami na palubovky v sobotu od 14 hodin.

Sestavu, v níž nebudou chybět třeba Roman Will, Marek Schwarz, Kryštof Hrabík a řada dalších hráčů A-týmu, čeká mimo jiné pikantní derby s Mladou Boleslaví. Především však společně pomohou malému Filipovi. Přijďte v sobotu do Benátek Bílé Tygry podpořit a zároveň přiložit pomocnou ruku k dílu!

V loňském roce se podařilo vybrat 217 000 Kč pro jedenáctiletého sledge hokejistu Filipa Veselého, turnaj si můžete připomenout ZDE. Bude tato částka letos překonána?

florbal top

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit