Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři v neděli vyznamenají trenéry Nejlepší akademie Českého hokeje

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Tygří mládežnická akademie se v minulém týdnu stala Nejlepší akademií Českého hokeje za sezonu 2017/18. Před nedělním utkáním s Třincem budou během slavnostního ceremoniálu vyznamenáni trenéři, kteří se o toto ocenění zasloužili.

Loňský ročník byl z pohledu liberecké mládežnické akademie skutečně historický. Mladší dorost si dokráčel pro bronz, starší dorost vypadl ve čtvrtfinále play-off a juniorka dokráčela až do finále, kde nestačila na Kometu Brno. Do extraligy navíc v libereckém dresu nakoukli například Jan Jeník nebo Ondřej Chrtek, další mladíci pravidelně nastupovali ve WSM lize.

Kromě samotných hokejových výsledků a výchovy hráčů pro dospělý hokej sleduje Český hokej při hodnocení jednotlivých akademií rovněž studijní výsledky, a také v tomto ohledu si mladí Bílí Tygři vedli skvěle. V součtu všech kritérií tak nenašli v České republice konkurenci a stali se Nejlepší akademií Českého hokeje 2017/18.

Už od samého vzniku systému hodnocení jednotlivých akademií patří Bílí Tygři mezi českou špičku, na zcela nejvyšší stupínek však vystoupali vůbec poprvé. V tvrdé konkurenci nechali za sebou Kometu Brno a Škodu Plzeň, jejichž akademie rovněž patří dlouhodobě mezi nejúspěšnější.

Realizačním týmům, které se o tento triumf zasloužily, bude patřit slavnostní ceremoniál před začátkem nedělního utkání A-týmu Bílých Tygrů s Třincem. Z rukou prezidenta klubu Petra Syrovátka, šéftrenéra Akademií Českého hokeje Petra Hakena a hejtmana Libereckého kraje Martina Půty si jednotliví trenéři a další členové těchto realizačních týmů převezmou ocenění a slavnostní plaketu.

Nezbývá než věřit, že se tygří akademii podaří na skvělé výsledky navázat a také nadále bude produkovat řadu špičkových hokejistů, kteří se prosadí také v dospělém hokeji.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit