Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři v posledních dvou letech pravidelnými členy národního týmu

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Nejen na domácí scéně se Bílí Tygři prosazují. Náš tým se v posledních dvou letech stal pravidelným dodavatelemm hráčů pro českou hokejovou reprezentaci. A nejinak je tomu také s blížícími se Švédskými hrami.

V pondělí odpoledne se sešel český národní tým před blížícími se Švédskými hrami v rámci tradičního seriálu Euro Hockey Tour. Nechybí u toho ani trojice Tygrů, Radim Šimek, Ondřej Vitásek a debutant Petr Jelínek. Nejde přitom o nijak unikátní pohled - Bílí Tygři v posledních letech v reprezentaci takřka nechyběli!

V tomto ročníku se dosud konaly dva turnaje Euro Hockey Tour. Před Karjala Cupem sice náš tým sehrál utkání Ligy mistrů, hned z něj se však Michal Bulíř a Radim Šimek přesouvali za národním týmem, s nímž následně zamířili do Finska.

Oba zmínění hráči byli nominováni i na prosincový Channel One Cup, shodou okolností se však oba museli ze zdravotních důvodů z výběru trenéra Jandače omluvit. Přesto však Tygři měli na turnaji své zastoupení. Do reprezentace se totiž vrátil obránce Ondřej Vitásek, který si v roce 2014 zahrál na mistrovství světa v Bělorusku.

V probíhající sezoně tak měl klub zastoupení ve všech případech. A v minulém ročníku?

Ondřej Vitásek rozjíždí útok

Na Karjala Cupu 2015 si zahráli Michal Birner, Michal Řepík a Radim Šimek. Na Channel One Cupu o měsíc později nastoupili Radim Šimek s Jakubem Valským a zbytek Euro Hockey Tour se již odehrál formou dvojutkání.

Únorový dvojzápas s Ruskem kromě navrátilce do národního týmu Lukáše Krenželoka absolvovalo tradiční trio Birner - Řepík - Šimek. To si zahrálo i dvojzápas se Švédskem těsně před mistrovstvím světa a zároveň také samotný světový šampionát.

Bílí Tygři se tak v národním dresu neúčastnili jediné akce - ani jeden z libereckých hokejistů nenastoupil během dvou utkání s Finskem. Pokud se však podíváme na datum, kdy se zápasy hrály, jde o pochopitelný fakt - Bílí Tygři ve stejné dny sváděli finálové boje se Spartou o extraligový triumf.

Naposledy tak Tygři v českém národním týmu chyběli na mistrovství světa 2015 (kde však v lotyšském dresu nastupoval Koba Jass). Od té doby jsou pravidelnými členy českého reprezentačního výběru.

Nezbývá než věřit, že zástupce našeho klubu uvidíme v českém dresu také na zbylých reprezentačních podnicích této sezony!

Oslava vstřelené branky

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit