Bílí Tygři Liberec

Bitva o čelo! Liberečtí míří na led třetího Hradce

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Bílé Tygry, kterým se v poslední době hodně daří, čeká další nelehký úkol. V rámci 35. kola zamíří do Hradce Králové, kde změří síly s třetím Mountfieldem. Jak si šelmy v duelu s tabulkovým pronásledovatelem povedou, uvidíme v neděli v 15:30.

Už šest

Přesně tolik zápasů čítá nynější liberecká série výher, díky níž se svěřenci Filipa Pešána přetahují o první místo s třineckými Oceláři. Minimálně do sobotního večera, kdy se Třinečtí představí na ledě Vítkovic, budou extralize vévodit Bílí Tygři.

Ti se o další prodloužení své úchvatné šňůry bez porážky postarali před domácím publikem proti Olomouci. Kohouti pod Ještědem marně čelili hladovosti šelem a na Hanou odjížděli s prohrou 1:5. Celkem jasný výsledek však podle trenéra Pešána nebyl podložen dobrou hrou.

Tyler Redenbach se snaží zastavit soupeře všemi možnými způsoby

Třetí vzadu

Extraliga letos rozhodně není jen o Liberci a Třinci, čehož je Mountfield jednoznačným důkazem. V tabulce třetí Východočeši se plíží za vedoucím duem a číhají na každé zaváhání, kterého by mohli využít.

Za vzestupem hradeckých hokejistů stojí také fakt, že z deseti posledních zápasů zvládli svěřenci trenéra Martince vítězně hned devět. I proto se Mountfield drží za vedoucími Tygry s odstupem pouhých tří bodů.

Marek Zachar ujíždí protihráči

Tahouni ve formě

Spolu s formou Hradce mají stoupající tendenci i výkony jeho největších hvězd. Petr Koukal a Radek Smoleňák, dvě ústřední postavy jarní čtvrtfinálové bitvy, řídili poslední výhry Východočechů, což by mělo být varovným signálem pro libereckou obranu. Ta hradecká by se zase měla zaměřit na Michala Birnera, jenž bodoval v posledních deseti zápasech v řadě.

Kdo zazáří na hradeckém ledě, uvidíme v neděli. Oba letošní odehrané zápasy dospěly prodloužení, tak se nechme překvapit, jak to dopadne tentokrát. Úvodní buly je naplánováno na 15 hodin a 30 minut.

Bílí Tygři Liberec versus Mountfield HK

Počet zápasů: 22
Bilance: 8 – 4 – 0 – 3 – 7
Skóre: 60:62

Připomeňte si dramatický listopadový thriller v následujícím videu:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit