Bílí Tygři Liberec

Blog Jakuba Rychlovského z Finska: Obrovská zkušenost!

Date of publication Author Jakub Rychlovský, Kryštof Rossmann

Liberec - Útočník Tygrů Jakub Rychlovský má za sebou svou premiéru na reprezentační akci. S kategorií U17 nastoupil ke třem přátelským utkáním ve Finsku. „Myslím, že jsem předvedl slušný výkon, ale samozřejmě mohlo být několik věcí provedených lépe," říká.

První díl blogu

Po prvním utkání jsme druhý den měli ráno půl hodinky na rozbruslení a pak oběd. Měli jsme jediný den z celého pobytu ve Finsku chvilku volna a mohli jsme odpočívat před večerním zápasem v Savolinně. Nehráli jsme ho na zimáku, kde jsme trénovali, ale jeli jsme do města.

Přišlo nejméně lidí ze všech utkání, byl to pro nás zvláštní zápas. Už po příjezdu jsme dostali kabinu, která byla opravdu malá a výstroj jsme si museli oblékat vestoje. Na to jsme se ale nemohli vymlouvat. Vstoupili jsme do začátku špatně. Na začátku první třetiny jsme prohrávali 0:2, na začátku třetí části jsme inkasovali potřetí. Až pak se naše hra zvedla. Snížili jsme na 1:3 a následně jsme využili přesilovku. Naše hra byla najednou neskutečně aktivní se spoustou šancí. Ty se nám bohužel využít nevydařilo a inkasovali jsme na 2:4 a 2:5.

Po konci duelu jsme jeli zpět na okraj Savonlinny, kde jsme bydleli. Proběhla večeře a pak už jenom spánek. Ráno bylo v plánu místo rozbruslení jen protažení. Po obědě jsme odjeli na poslední utkání do Imatry, kde byl nejhezčí stadion a skvělá atmosféra. První dvě třetiny náš výkon ale nebyl dobrý. Kdybychom celých šedesát minut hráli jako v poslední části, jsme si jistý, že bychom zvítězili. Takto jsme prohráli 0:3.

Ještě večer jsme se během tří hodin přesunuli do Helsinek, kde jsme přespali a ráno letěli domů. Celkově to byl neskutečný zážitek a obrovská hokejová zkušenost, která mi hodně dala. Byla to pro mě taková první větší akce a jsem rád, že jsem dostal šanci. Myslím, že jsem předvedl slušný výkon, ale naopak několik věcí mohlo být provedeno lépe.

Blog J. Rychlovský 4

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit