Bílí Tygři Liberec

Bylo by super, kdyby Kvápova série nikdy neskončila, usmívá se Radan Lenc

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Tygři si zápasem s Energií upevnili své výsostní postavení v tabulce. Při vítězství 4:1 se gólově prosadily všechny formace, včetně té nejproduktivnější. Radan Lenc vtiskl skóre finální podobu a dodal domácím definitivně klid na hokejky. "Jsme rádi, že jsme si po prohře v Boleslavi vzali zpátky tři body," glosoval.

Páteční prohra v regionálním derby zamrzela jak hráče, tak fanoušky. Utkání s Karlovými Vary ovšem tato událost nikterak nepoznamenala, a Tygři znovu ukázali svoji sílu před domácím publikem. "S Boleslaví to byl zkrátka zápas, který jsme prohráli... Nebyly potřeba žádné dlouhé pohovory," prozrazuje Radan Lenc. "Dneska byl úplně nový den. Ty tři body jsme si chtěli vzít zpátky, a jsme rádi, že se nám to podařilo!"

Že by se však vítězství nad nováčkem rodilo vyloženě snadno, se říci nedá. Hosté nepředvedli vůbec špatný výkon, dokonce se v úvodu ujali vedení. "Karlovy Vary mají výborný tým. Hodně brejkují, na což jsme si museli dát velký pozor. Přesto nám několikrát ujeli, byla tam nějaká přečíslení, nicméně Roman to parádně pochytal," pokyvoval hlavou sympatický forvard.

Ladislav Šmíd uniká soupeři

Sám Lenc se zapsal do listiny střelců, když těžil z rychlé protiakce. Západočeši nejprve díky senzačnímu zákroku Romana Willa nevyužili vyloženou příležitost, načež se černé gumy chopil Marek Kvapil. "Naším úkolem bylo, dostat se co nejrychleji před bránu, protože to tam Marek skvěle dává. Jsem rád, že to dobře dopadlo," neskrývá spokojenost útočník, jenž dobře mířenou přihrávku zblízka umístil za Novotného.

Právě Marek Kvapil drží neskutečnou sérii, dokázal totiž bodovat už v osmnácti zápasech v řadě! Jedná se vůbec o třetí nejdelší šňůru v historii soutěže. "Bylo by super, kdyby ta Kvápova série nikdy neskončila," usmívá se liberecká pětadvacítka.

"Po dvou třetinách byl sice bez bodu, ale šancí jsme měli spoustu. Nakonec to tam padlo. Určitě to však není téma před každým zápasem. Když se Markova série prodlouží, tím líp, ale chceme hlavně vyhrávat," uzavírá předsezónní posila z Mladé Boleslavi.

Ladislav Šmíd uniká soupeři

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit