Bílí Tygři Liberec

Češi budou obhajovat zlato na prestižním Memoriálu Ivana Hlinky! V týmu nechybí ani Tygři

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Memoriál Ivana Hlinky je turnaj, který má v mládežnickém hokeji obrovskou prestiž. Od příští sezóny se dokonce bude pořadatelství střídat mezi Českou republikou a Kanadou. Dokáže národní mužstvo zopakovat loňský úspěch?

Češi vstoupí do turnaje v nové pozici, poprvé v historii totiž budou obhajovat zlato z předchozího ročníku. O tom, že je turnaj prestižní, není pochyb. Řada zámořských novinářů ho dokonce uvádí jako spravedlivější akci než mistrovství světa hráčů do osmnácti let a to proto, že všechny týmy mohou kvůli vhodnému datu vzít své nejlepší hokejisty.

Tygři ani letos samozřejmě nesmí chybět. V roce 2016 oslavoval triumf obránce Jan Bednář, letos dostali prostor Jan Jeník s Matějem Pekařem, který se před sezónou 2015/2016 přesunul do zámoří. Tím ale výčet Tygrů, kteří se objevili v Břeclavi, rozhodně nekončí. Rok před loňským úspěchem bojovali v národním dresu útočníci Marek Zachar a Matyáš Kačírek.



V roce 2014 byli u stříbrné medaile Aleš Stezka, Lukáš Jašek a Filip Chlapík. Sezónu předtím zase bojovali na turnaji Vítek Vaněček, Filip Pyrochta nebo třeba Pavel Zacha, jenž působí v organizaci New Jersey Devils. Mezi dalšími jsou Michal Beránek i Michal Plutnar.

V posledním přípravném utkání před začátkem klání národní mužstvo podlehlo Kanadě 1:3, když se o jedinou trefu postaral Libor Zábranský. Už v pondělí od 19:00 nastoupí Česko k prvnímu utkání proti Švýcarsku. Začátek bude klíčový, do další fáze turnaje totiž postupují ze základní skupiny pouze dva celky a na ukázku talentu mají všechny mužstva jen tři zápasy v rámci základní skupiny.

Zápasy národního mužstva

7.8. (19:00) Česká republika - Švýcarsko
8.8. (19:00) Česká republika - Švédsko
9.8. (19:00) Česká republika - USA


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit