Bílí Tygři Liberec

Češi na Memoriálu Ivana Hlinky zazářili! Jan Jeník se stal nejlepším střelcem turnaje

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Břeclav/Liberec - Memoriál Ivana Hlinky je u konce. Česká reprezentace sice nedokázala obhájit loňské zlaté medaile, i tak ale svými výkony jednoznačně oslnila. Její cestu za obhajobou totiž musela zastavit až ve finále Kanada, liberecký Jan Jeník se navíc stal nejúspěšnějším střelcem turnaje!

Jak vypadal postup svěřenců trenéra Davida Bruka turnajem? Nejprve přišla výhra nad Švýcarskem poměrem 6:2, během které se Jan Jeník blýskl dvěma góly. Jeho výkon postupem turnaje gradoval, když v každém souboji kromě finále skóroval.

Poté národní výběr nestačil na Švédsko, kterému podlehl vysoko 3:7. V rozhodujícím utkání o postup diváci viděli reprízu loňského finále. Domácí výběr s přehledem vyhrál nad Američany 7:3 a v semifinále měl narazit na vítěze skupiny B - Rusko.

Jan Jeník oslavuje branku proti Švýcarsku

To disponovalo velkou kvalitou, i tak ale Češi bojovným výkonem vybojovali postup do finále. Góly Jeníka a Lauka nakonec na Sbornou stačily, zbýval poslední stupínek ke zlatu. Mužstvu rozhodně nechybělo odhodlání, ale Kanada byla nad jeho síly.

Turnaj jsme podrobně sledovali na mládežnickém webu

Po prohře 1:4 zavládl na české straně velký smutek, ale i tak se stříbrná pozice dá jednoznačně považovat za velký úspěch. Ocenění nejlepšího střelce turnaje navíc patřilo libereckému tahounovi Janu Jeníkovi, který během pěti utkání hned šestkrát skóroval a k tomu ještě přidal jednu asistenci. Jeho výborný počin ještě podpořila asistence dalšího extygra teprve sedmnáctiletého Matěje Pekaře.

V dalším roce se Memoriál Ivana Hlinky přesune do Kanady, čeští fanoušci si budou muset počkat na turnaj až do roku 2019. Nezbývá než doufat, že pro české i liberecké barvy bude minimálně stejně úspěšný.

Memoriál Ivana Hlinky závěrečné foto

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit