Bílí Tygři Liberec

Češi skolili Američany a na Hlinka Gretzky Cupu končí pátí

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Břeclav/Liberec - Český výběr do osmnácti let má za sebou Hlinka Gretzky Cup. Po třech nepříliš vydařených výkonech v základní skupině absolvoval bitvu se Spojenými státy americkými, v níž si spravil chuť. Národní tým porazil USA 4:3 po prodloužení a skončil pátý.

Česko - USA 3:4 po prodl. (2:0, 0:1, 1:2 - 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Gut (Chlubna), 11. Handl (Macháček), 52. Myšák (Malát, Vacík), 67. P. Novák (Chlubna) - 36. Williams, 52. Hanas, 58. Ellis.

Sestava Česka: Bednář (Čajan) – Baláž, Vacík, Hampl, Bláha, Svozil, Hrádek, Kremláček, Malák – Malát, Myšák, P. Novák – Handl, Gut, Chlubna – Macháček, Ivan, Matěj – Malý, Konečný, Simon.
Sestava USA: Purcell (Hogg) – Kaiser, Ratzlaff, Gagne, Ellis, Bushy, Ma, Kempf – Estapa, Hayes, Gaffney – Hanas, Schoen, Samoskevich – Kirwan, Beck, Williams – Bantle, Shlaine, Biondi.

Češi do utkání s Američany vstoupili dobře a po první třetině vedli už 2:0. Prosadit se dokázali Michal Gut a Tobiáš Handl. Nicméně Spojené státy dokázaly v průběhu zápasu dvakrát vyrovnat. Nejprve po brankách Jacka Williamse a Crosse Hanase v 52. minutě srovnaly na 2:2. A pak dotáhly i gól Jana Myšáka, který udeřil téměř ihned po inkasované brance zásluhou Noaha Ellise.

Utkání dospělo až do prodloužení, během něhož rozhodl táhlou střelou z vrcholu kruhů v čase 66:58 Pavel Novák. V souboji o třetí místo si Švédsko jednoznačně poradilo s Finskem poměrem 5:1, finále ovládlo Rusko, které díky skvělému výkonu gólmana Jaroslava Askarova udolalo Kanadu 3:2.

Konečné pořadí Hlinka Gretzky Cupu:
1. Rusko
2. Kanada
3. Švédsko
4. Finsko
5. Česko
6. USA
7. Slovensko
8. Švýcarsko

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit