Bílí Tygři Liberec

Češi skončili na Karjala Cupu druzí, bodovali i Lenc s Ordošem

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Helsinky/Liberec - Bývalý liberecký trenér Filip Pešán má za sebou první turnaj ve funkci hlavního trenéra české reprezentace. Národní tým se pod jeho vedením ve Finsku prezentoval kvalitními výkony a nakonec skončil na druhém místě za vítězným Ruskem. Do hry se dostalo i několik současných a bývalých Tygrů.

V původní nominaci na Karjalu Cup figuroval jen jeden člen současného libereckého kádru, a to mladý brankář Lukáš Pařík, který se pod Ještědem připravuje na začátek sezóny v zámoří. Po několika omluvenkách byl ale donominován i útočník Radan Lenc. Do Finska odcestovali také bývalí Tygři Dominik Hrachovina, Jan Ordoš a Michal Teplý.

Česká reprezentace vstoupila do turnaje úspěšným zápasem proti Švédsku, který po povedeném výkonu vyhrála 3:1. V sobotu si poměrem 2:0 poradila i s domácím Finskem a bylo tedy jasné, že nedělní zápas s Ruskem rozhodne o vítězi celého turnaje.

Sborná do Helsinek přivezla výběr hráčů do dvaceti let, na což trenér Filip Pešán reagoval nasazením deseti českých juniorů. Ti společně s několika zkušenějšími hráči však na sehraný ruský tým nestačili a po prohře 0:3 skončili na konečném druhém místě. Na třetí příčce se umístili domácí Finové a čtvrtí byli Švédové.


A jak se dařilo Tygrům? Oba gólmani odchytali po jednom utkání. Dominik Hrachovina proti Finsku prožil skvělý debut v reprezentačním dresu, když si připsal čisté konto. Lukáš Pařík hájil českou branku proti Rusku, proti kterému inkasoval tři góly a porážce tak ani on nezabránil.

Z útočníků jako jediný do všech tří zápasů nastoupil Jan Ordoš, který si proti Finsku po hezké akci dokonce připsal svůj první gól v národním týmu. Na tuto branku mu asistoval Radan Lenc, jenž se objevil ve dvou zápasech. Michal Teplý nastoupil jen do duelu s Ruskem, prosadit se ale nedokázal.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit