Bílí Tygři Liberec

Česká U18 dvakrát zdolala Rusy. Ve druhém utkání si vítěznou trefu připsal liberecký Kryštof Hrabík!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Příbram/Liberec - V sobotu a v neděli sehrála reprezentace do 18 let dvojutkání s naším odvěkým rivalem z Ruska. I když se jednalo pouze o juniory nechyběl utkáním náboj. Český dres oblékli mimo jiné také hráči Liberce Jan Bednář a Kryštof Hrabík. Tygři se mezi ostatními rozhodně neztratili. Kryštof Hrabík navíc ve druhém střetnutí vstřelil vítěznou branku.

O víkendu se sešla česká reprezentace poprvé od historického triumfu na Memoriálu Ivana Hlinky. A stejně jako před rokem, i letos vyzvala česká juniorka v Příbrami výběr nadějí ruského hokeje. Mezi hráči, které trenér Václav Varaďa do českého týmu povolal, figurovala i dvě jména z liberecké hokejové školy – Jan Bednář a Kryštof Hrabík.

Oba Tygři už mají s mezinárodním hokejem nemalé zkušenosti. Obránce Jan Bednář, který momentálně nastupuje jak za starší dorost, tak za juniory, reprezentuje už od roku 2014 a v českém dresu odehrál už třiapadesát utkání. Byl také jedním z těch, co se podíleli na triumfu české „osmnáctky“ v Břeclavi.

Mladší z dvojice Kryštof Hrabík letos prožívá průlomový ročník. Za tygří mladíky letos nastoupil zatím jen dvakrát, neboť většinu sezóny působil v prvoligových Benátky nad Jizerou. Kromě toho ale už dostal dvakrát šanci od trenéra Filipa Pešána v „A“ týmu. Za Česko toho také neodehrál málo. Minulý rok si připsal 18 startů.

První utkání vyznělo zcela jasně pro domácí. Zápas rozhodla zřejmě první třetina, ve které se českým mladíkům povedlo vsítit hned tři branky, přičemž dvě z nich si připsal Filip Zadina. V následujících dvou periodách přidali hráči se lvem na prsou ještě dva góly. Rusové se zmohli pouze na jeden čestný zásah. Šancí měli sice dost, jenže naše reprezentanty skvěle podržel talentovaný brankář Jakub Škarek, který si poté převzal cenu pro nejlepšího hráče utkání.

Druhé střetnutí bylo vyrovnanější. Góly začaly padat až v prostředním dějství, když se jako první prosadili hosté. Češi ale vzápětí dokázali vyrovnat. Svěřenci Václava Varadi šli poté v polovině zápasu zásluhou Jana Kaluse do vedení, jenže i Rusové dokázali následně zkorigovat stav.

V 52. druhé minutě přišla chvíle libereckého Kryštofa Hrabíka, jenž vyvezl puk z obranného pásma až do útočné třetiny, kde zkusil vystřelit prakticky z nulového úhlu a puk propadl skulinkou až do branky! Jelikož se hosté do konce zápasu už na nic nezmohli, jednalo se zároveň o branku vítěznou.

1. zápas: Česko U18 - Rusko U18 5:1

Branky a nahrávky: 5. Zadina (Kvasnička, Kaut), 6. Hladoník (Kaut, Kvasnička), 19. Zadina (Kaut), 29. Kvasnička (Zadina), 60. Šalda (Kalus, Pour) – 35. Marušev.

Česko: Škarek – Kvasnička (A), Mikyska, Šalda, Buchtela, Bednář, Král, Horský, Gaspar – Kaut, Hladoník, Zadina (A) – Pour, Kern (C), Safin – Novák, Hrabík, Václavek – Kalus, Škvrně, Dvořák. Hlavní trenér: Václav Varaďa.

Rusko: Šmakov (29. Rajko) – Ljachov, Barinov, Kozlov (A), Jegorov, Kovyrin, Kalabuškin, Lobanov (A), Pereljayev – Marušev, Anochovskij, Muranov (C) – Zaseda, Kuzmenko, Kovalenko – Šaškov, Nikolenko, Popov – Timirov, Šarifjanov, Šafigullin. Hlavní trenér: Sergej Golubovič.

2. zápas: Česko U18 - Rusko U18 4:3

Branky a nahrávky: 23. Buchtela (Safin, Škvrně), 33. Kalus (Zadina, Buchtela), 53. Hrabík (Dvořák, Gaspar) – 22. Lobanov (Kalabuškin), 45. Marušev (Zaseda).

Česko: Patera – Bednář, Kvasnička, Buchtela, Gaspar, Horský, Král, Šalda, Mikyska – Kern (C), Hladoník, Škvrně, Dvořák, Kaut, Kalus, Zadina, Václavek, Novák, Safin, Pour, Hrabík.

Rusko: Šmakov (43. Rajko) – Ljachov, Barinov, Kozlov, Jegorov, Kovyrin, Kalabuškin, Pereljayev – Lobanov, Marušev, Anochovskij, Muranov (C), Zaseda, Kuzmenko, Kovalenko, Šaškov, Nikolenko, Popov, Timirov, Šarifjanov, Šafigullin.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit