Bílí Tygři Liberec

Česká osmnáctka s Tygry v sestavě válčí na plymouthském turnaji

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Turnaj Pěti v americkém Plymouthu má za sebou úvodní dva duely. Češi si vedou nadmíru dobře, vyhráli jak v souboji se Švýcarskem, tak Finskem. V sestavě nastupuje i liberecký obránce Jan Bednář a útočník Kryštof Hrabík, který zaznamenal již gól a nahrávku.

Česká republika - Švýcarsko 5:3 (1:0, 1:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 22. Eggenberger (Leuenberger, Matewa), 27. Petrig (Leuenberger), 60. Matewa (Petrig, Zeiter) – 9. Machala (Šalda, Novák), 22. Mikyska (Kaut, Kern), 42. Machala (Kondelík), 53. Kondelík (Šalda, Machala), 55. Kaut (Hrabík).

Sestava ČR: Vomáčka – Šalda (A), Mikyska, Bednář, Král, Zelingr, Gaspar, Horský – Kern (C), Hladonik, Kaut – Machala (A), Kondelík, Safin – Pour, Hrabík, Dvořák – Kalus, Škvrně, Novák.

Již klasický soupeř ze země helvétského kříže připravil Čechům nelehký boj. V deváté minutě šel sice národní celek brankou Machaly do vedení, které ještě umocnil na začátku druhé části Mikyska, nicméně Švýcaři využili přesilovku a snížili. O pár chvil později už bylo skóre na obou stranách rovnoměrně rozloženo. Jenže dva relativně rychlé zásahy byly ze strany země proslulé kvalitními hodinkami, vyspělým bankovnictvím a vzrůstající kvalitou reprezentačních celků všech kategorií na dlouhou dobu vše.

Češi naprosto ovládli začátek závěrečného dějství, když skóroval podruhé Machala, Kondelík a Martin Kaut. Hned tři z celkových pěti gólů našeho celku padly při početní výhodě, jeden při oslabení a při hře 5 na 5. U poslední trefy měl velký podíl i liberecký Kryštof Hrabík, který vybojoval vhazování a díky přesné dělovce Kauta si připsal asistenci. Půl minuty před koncem sice ještě snížil Matewa, ale i tak si Češi první výhru na turnaji vzít nenechali.

Česká republika - Finsko 5:3 (3:1, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 19. Hartikainen (Talvitie, Isiguzo), 25. Ylönen (Palojärvi, Isiguzo), 31. Teräväinen (Seppälä, Latvala) – 6. Šalda (Mikyska, Kaut), 7. Hrabík, 11. Škvrně (Novák, Zelingr), 24. Safin (Král), 47. Kondelík (Kaut, Machala).

Sestava ČR: Vomáčka – Šalda (A), Mikyska, Bednář, Král, Zelingr, Gaspar, Horský – Kern (C), Hladonik, Kaut – Machala (A), Kondelík, Safin – Pour, Hrabík, Dvořák – Kalus, Škvrně, Novák.

Jelikož Finsko ovládlo první duel proti Švédsku, bylo jasné, že se oba celky utkají o průběžnou první pozici. Zatímco v úvodní souboji turnaje se Češi prezentovali fantastickou závěrečnou třetinou, tentokrát to byla hned ta první.

Úvodní gól obstaral Šalda, poté se prosadil Tygr Kryštof Hrabík. Skvělou pasáž hry dokonal ještě Škvrně. Těsně před přestávkou snížil Hartikainen. Druhou třetinu ovládli Finové, jediný přesný zásah našeho celku zaznamenal Safin. V závěrečné periodě přišel tlak Finů, nicméně skóroval pouze Kondelík a definitivně vybojoval tak Čechům další velké vítězství!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit