Bílí Tygři Liberec

Česká reprezentace i s Ordošem a Pyrochtou na úvod přípravy porazila Švýcarsko

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Česká hokejová reprezentace ve středu zahájila přípravu na blížící se světový šampionát. V Příbrami si na úvod poradila se Švýcarskem 5:2 a nechyběli u toho ani Bílí Tygři Jan Ordoš a Filip Pyrochta.

Češi se dostali do vedení už po osmi minutách a deseti sekundách, když signalizovanou výhodu využil povedenou tečí mladík Jakub Galvas. Ještě před koncem první třetiny předvedl povedenou individuální akci Roman Horák, který se prosmýkl před branku a propálil brankáře, a v 27. minutě přidal Tomáš Pavelka gól na 3:0.

Švýcaři se nevzdali, v úvodu třetího dějství snížil na 3:1 Albrecht. Česká reprezentace sice vzápětí zásluhou dorážky Robina Hanzla odskočila znovu na rozdíl tří branek, ale Mottet jen o 19 sekund později opět snížil. Poslední slovo však měli v utkání Češi, když se pouhých 33 sekund před závěrečnou sirénou trefil podruhé Horák.

Oba týmy se ještě po skončení základní hrací době domluvily na pěti sériích samostatných nájezdů, které díky trefám Lammera, Corviho a Motteta ovládla země helvétského kříže. Na vítězství České republiky už to ovšem nic nezměnilo.

Do utkání zasáhli oba Tygři Filip Pyrochta a Jan Ordoš. Pyrochta strávil na ledě necelých patnáct minut a počínal si velmi aktivně, do statistik se však nezapsal. Ordoš byl dokonce jedním z pěti českých exekutorů nájezdů, ale ani on se neprosadil a na ledě strávil necelých deset minut.

Příprava českého národního týmu pokračuje už ve čtvrtek, kdy se od 17 hodin představí opět proti Švýcarsku. Podaří se Čechům i s Pyrochtou a Ordošem opět zvítězit?

Jan Ordoš na střídačce

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit