Bílí Tygři Liberec

Champions Hockey League pro Tygry pokračuje na ledě Luley, podaří se jim odčinit úvodní nezdar?

Date of publication Author Jiří Sameš

Liberec – V sobotu 31. srpna Bílí Tygři Liberec nastoupí v rámci skupiny C k druhému utkání Champions Hockey League, tentokrát se představí na ledě švédské Luley HF. Podaří se jim odčinit nezdar z úvodního zápasu, ve kterém padli se severoirskými Belfast Giants?

Krátké představení soupeře

Luleå HF jsou švédským týmem, jenž hraje švédskou nejvyšší hokejovou soutěž Svenska hockeyligan, zkráceně SHL. Působí v ní pravidelně od sezony 1984-1985.

Klub, jehož oficiální název zní Luleå Hockeyförening, vznikl přesně 2. května 1977. Jeho domácím stánkem je Coop Norrbotten Arena, která pojme 6 300 diváků. Klubovými barvami jsou červená, černá a žlutá.

Triumf ve švédské lize má na svém kontě jeden, ovládl ji na jaře roku 1996. Finálovou sérii si přitom zahrál celkem čtyřikrát. Zmínit je potom třeba také fakt, že do play-off SHL ve své historii nepostoupil pouze ve třech případech.

V minulé sezoně Luleå skončila v tabulce soutěže na druhém místě, když za 52 zápasů nasbírala celkem 101 bodů. V následném play-off zaznamenala účast v semifinále, kde vypadla po pěti utkáních s Frölunda HC.

Na soupisce mužstva z velkých jmen najdeme například útočníka Juhaniho Tyrväinena, jenž na posledním Mistrovství světa v ledním hokeji získal s Finskem zlato.

Šampion CHL 2014-2015

Luleå letos hraje Champions Hockey League počtvrté, její premiérový ročník (2014-2015) dokázala vyhrát.

Vítězství v evropské klubové soutěži mimochodem zapsala i v roce 2012, tehdy se ale jednalo ještě o European Trophy.

Účast v aktuálně (už) probíhajícím ročníku CHL si tým zajistil díky výše zmiňovanému druhému místu v základní části poslední sezony SHL.

První zápas ve skupině C hokejistům Luley nevyšel, když doma poněkud překvapivě prohráli s německými Augsburger Panther 2:3 po samostatných nájezdech.

Jejich góly obstarali útočníci Petter Emanuelsson, Karl Fabricius. Prostor mezi třemi tyčemi okupoval brankář David Rautio a předvedl celkem 18 úspěšných zákroků.

Tygři na úvod zaváhali v Belfastu

Vstup do CHL 2019-2020 Bílým Tygrům bohužel nevyšel. Na úvod soutěže zavítali na ledovou plochu Belfast Giants, přičemž zde prohráli 4:5.

Dva góly libereckých hokejistů vstřelil útočník Libor Hudáček, dále se trefili obránce Ronald Knot a útočník Jakub Valský. Svou premiéru v brankovišti šelem si odbyl kanadský brankář Justin Peters, připsal si celkem 38 úspěšných zákroků.

„Utkání jsme nezvládli hokejově. Měli jsme je porazit naší hrou a ne tou, kterou nám vnutili. Hráli jsme hokej, který soupeři vyhovoval a podle toho vypadá výsledek,“ řekl po zápase s Belfastem Hudáček.

„Řekl bych, že se jedná o takovou dobrou facku na začátek. Teď se zdravě probereme a nakopne nás to do dalších zápasů,“ pokračoval.

Kromě devíti gólů duel nabídl také celkem 123 trestných minut. Útočníci Petr Jelínek, Jan Ordoš obdrželi tresty do konce utkání.

„Připravovali jsme se na nepříjemného soupeře, ale ten naše očekávání, zejména ve druhé třetině, předčil. Rozhodčí sice určité věci pustili, na to se však nemůžeme vymlouvat. Měli jsme tady vyhrát," zhodnotil mač hlavní trenér Tygrů Patrik Augusta.

Jeden vzájemný zápas, porážka Tygrů

Bílí Tygři si s Luleou už jednou zahráli. 3. září 2011 v rámci European Trophy 2011 v mezidivizním zápase švédskému celku doma podlehli těsně, 2:3.

Po sobotním duelu se oba týmy znovu střetnou v neděli 8. září v Home Credit Areně. Ještě předtím šelmy ve čtvrtek 5. září přivítají Belfast.

Zajistěte si své místo na zápasech Champions Hockey League!

Úvodní vhazování sobotního utkání Tygrů na ledové ploše Luley bude vhozeno v 15:30. Fanděte jim na dálku!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit