Bílí Tygři Liberec

Chlapík v NHL nebo Vaněček čekající na šanci. Jak se daří Tygrům v NHL a AHL?

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Bílí Tygři měli v posledních letech v zámoří hned několik vyslanců a jinak tomu není ani v této sezóně. Hráči, kteří prošli libereckou akademií, nastupují jak v NHL, tak i v juniorských ligách. Nyní se pojďme podívat, jak se daří hráčům hrajícím v NHL a v nižší AHL. Článek o mladších Tygrech v zámoří vyjde velice brzy!

Šimek zpátky v NHL, Zacha se usadil v sestavě Devils!

V nejprestižnější hokejové lize světa aktuálně najdeme dva liberecké odchovance - Radima Šimka a Pavla Zachu. První jmenovaný má sice v této sezóně pouze dva starty, právě se totiž vrátil po dlouhodobém zranění. Už ale stihl i skórovat, a to v zápase proti Minnesotě, když zakončil hezkou akci dalšího českého útočníka Tomáše Hertla. Doufejme, že se Radim Šimek opět narvalo usadí v sestavě San Jose Sharks. Více o jeho aktuálním stavu naleznete zde.

To u Pavla Zachy to před sezónou vypadalo, že jeho zámořská mise skončí. Čekal totiž dlouho na smlouvu a v médiích se dokonce objevily zprávy, že má namířeno do ruské KHL. Nakonec se ale s vedením New Jersey Devils dohodl na podmínkách a podepsal novou smlouvu na tři roky.

V této sezóně zatím Zacha nastoupil do většiny utkání svého týmu. A nevedl si vůbec špatně! Ve dvanácti zápasech si připsal slušných šest kanadských bodů. Jako útočník ale neplní jen ofenzivní úkoly, trenér John Haynes na něj totiž sází i při situacích, kdy je potřeba bránit. Uvidíme, jak se bude šestce draftu 2015 v dalším průběhu sezóny dařit.

Chlapík si zahrál v NHL, Vaněček na svou šanci čeká

Zmínění dva Tygři ale nejsou jedinými vyslanci našeho klubu, kteří se v tomto roce objevili v NHL. Do čtyř zápasů v dresu Ottawy Senators totiž nastoupil Filip Chlapík. Ten se teď nachází na hranici mezi prvním týmem Senators a farmou Bellevile, za kterou zatím odehrál šest utkání, v kterých vstřelil jeden gól.

Chlapík už si v posledních letech v NHL několikrát zahrál, zatím se tam ale nedokázal dlouhodobě udržet. Za své celkové působení v Americe nastoupil do 29 zápasů nejlepší ligy světa, v kterých si připsal šest kanadských bodů za dvě branky a čtyři asistence. Bude pro něj tato sezóna tou zlomovou?

Dalším libereckým odchovancem, který je blízko NHL, je brankář Vítek Vaněček. Ten si sice ještě první start v nejlepší lize světa nezapsal, není ale k němu daleko! Teď chytá za farmářský tým Washingtonu Capitals, Hershey Bears v AHL. V této sezóně zatím odchytal šest utkání, ve kterých průměrně inkasoval tři branky. Nastoupí mladý gólman v tomto ročníku ve vysněné NHL? Šance tam rozhodně je!

Tady končí výčet hráčů hrajících v NHL a v AHL, kteří prošli libereckou akademií. V zámoří jich však hraje víc, o těch budete moci přečíst v článku, který vyjde velmi brzy. My všem Tygrům přejeme hodně štěstí a doufáme, že jejich kroky budou následovat další mladíci z města pod Ještědem.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit