Bílí Tygři Liberec

Čtvrtý proti druhému! Pod Ještěd v neděli zavítá Litvínov

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Po zápasu s aktuálním lídrem, Hradcem Králové, ze kterého si Tygři přivezli jeden bod, přivítají Liberečtí doma druhý tým tabulky, Litvínov. Zápas začíná v něděli od 16:00. Potvrdí Tygři výhodu domácího prostředí?

Skvělý start Vervy

Po minulé nevydařené sezóně, kdy Litvínovští bojovali o udržení v extralize, začali novou sezónu překvapivě nejlíp ze všech. Poprvé totiž prohráli až v sedmém kole s Třincem! Po tomto zápasu si napravili chuť s Hradcem Králové, nad kterým zvítězili 2:1. V posledním kole jeli Severočeši na led posledního mistra, Komety Brno, kde po vyrovnaném zápase prohráli těsně 2:1.

Bílým Tygrům sice první dva zápasy nevyšly, poté se už ale nabrali formu a sbírali body. V posledním domácím utkání předvedli skvělý obrat proti Olomouci, když v posledních pěti minutách dali dva góly v oslabení a v prodloužení dokonal obrat Ladislav Šmíd.

V minulém kole zavítali svěřenci trenéra Filipa Pešána do Hradce Králové, kde zápas do prodloužení poslal 30 sekund před koncem Michal Bulíř, v něm ale bohužel pro Tygry rozhodl o bonusovém bodu pro domácí Petr Zámorský.

Trenér Filip Pešán o zápase s Hradcem Králové:

"Myslím, že jsme viděli velmi vyrovnaný zápas, který nenabídl moc vyložených šancí. Náš kámen úrazu bylo nevyužití našich přesilovek, ale jsem rád, že jsme v závěru využili početní výhodu 6 na 5. Myslím si, že jsme si zasloužili prodloužení, ve kterém jsme však bohužel nezvládli přečíslení domácích, takže soupeř získal bonusový bod pro sebe."


Bulíř s Kvapilem nejlepší v extralize

Útočníci Bílých Tygrů vládnou statistickým tabulkám celé soutěže. Marek Kvapil vede s patnácti body kanadské bodování, Michal Bulíř zase vládne střelcům soutěže, v této sezóně dal neuvěřitelných 12 gólů v deseti zápasech. Pro porovnání, druhý Irgl skóroval "pouze" sedmkrát.

Michal Bulíř o jeho střelecké formě:

"Mám kolem sebe spoustu skvělých lidí, ať už jde o rodinu, nebo o spoluhráče. Hraju díky nim hrozně uvolněně a spolu s tím mi roste sebevědomí. I díky tomu se mi zatím daří. Ale vše se může klidně rychle otočit, nerad bych to zakřikl."


Kromě toho, že Tygři vedou v tabulkách bodování, mají také ve svém kádru dva nejvyužívanější hráče extraligy, Ladislava Šmída a Martina Ševce. První jmenovaný stráví na ledě průměrně zhruba 23 a půl minuty, druhý jmenovaný pak zhruba o minutu méně.

Statistickým tabulkám Vervy vévodí František Lukeš, který si zatím v této sezóně připsal 5 gólů a 6 asistencí. Zdatně mu sekunduje jeho parťák Viktor Hübl, jenž má na svém kontě 9 kanadských bodů. Stejně jako Hübl na tom je i navrátilec Jakub Petružálek.

Litvínovští disponují druhou nejlepší obranou v lize, zatím totiž v 9 zápasech inkasovali pouze 18 branek. Lépe je na tom jen Hradec, který obdržel o jeden gól méně. Základním kamenem defenzivy Severočechů je Jaroslav Janus, jenž zatím drží svou úspěšnost zásahů nad 93%. Velkou zásluhu na dobré obraně má také exliberecký Jiří Hunkes, který stráví na ledě zhruba 22 a půl minuty za zápas.

Bílí Tygři Liberec versus HC Verva Litvínov

Počet zápasů: 64
Bilance: 27 – 6 – 2 – 10 – 19
Skóre: 179:165

V minulé sezóně sehráli Tygři s Vervou 4 utkání, z nichž jedno vyhráli po základní hrací době, dvakrát zvítězili po prodloužení a jednou prohráli 0:2. Porazí Tygři druhý Litvínov? To se dozvíme v neděli od 16:00.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit