Bílí Tygři Liberec

Další domácí šlágr! Na Štěpána se v Liberci představí Mladá Boleslav

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V domácnostech ještě doznívají koledy, z kuchyň se stále nepřestala linout vůně kapra a bramborového salátu. Extraliga ovšem pokračuje! Tygry na druhý svátek vánoční čeká vyhecované derby s Mladou Boleslaví, která se bude pod Ještědem snažit zlomit dlouhé roky trvající sérii nezdarů. Uhájí Liberečtí svoji tvrz?

Skvělé výkony nezastavila ani reprezentační přestávka

Svěřenci Patrika Augusty se po pauze způsobené reprezentačním Channel One Cupem vrátili na extraligová kolbiště ve velkém stylu. V Hradci Králové zvládli těsný souboj za dva body, když zvítězili 3:2 po samostatných nájezdech. Následoval domácí střet s vedoucí Spartou, která se ze severu Čech vracela po výsledku 1:4 s nepořízenou.

Bílí Tygři tím protáhli sérii zápasů, ve kterých bodovali, už na třináct! S prázdnou naposledy vyšli z utkání proti hradeckému Mountfieldu, na který v Home Credit Areně nestačili 2:3. Duel se přitom odehrál 27. října! V případě výhry nad Bruslaři by se tedy Libereckým povedlo konstantně bodovat dva měsíce v kuse.

Forma Lence a úchvatná Hudáčkova série

Severočeši se museli vypořádat s nezáviděníhodnou situací v útočných řadách. Ke zraněnému Michalu Bulířovi se přidal na listinu marodů také Michal Birner, Tomáš Filippu navíc kývl na nabídku Magnitogorsku. Liberec se tak rázem ocitl bez borců, kteří spolu tvořili údernou první formaci.

Zodpovědnost na sebe ale pohotově vzali jiní. Radan Lenc v posledních dvou utkáních doslova exceloval. Na ledě Hradce vstřelil dva góly a Spartu srazil dokonce hattrickem a jednou asistencí! Není divu, že nechyběl v extraligové sestavě týdne. Velice zajímavé výkony podává také Libor Hudáček. Slovenský reprezentant bodoval už ve čtrnácti zápasech v kuse, což je úctyhodná bilance!

Útočník Radan Lenc po zápase se Spartou o absenci důležitých hráčů:

"Nevím, jestli to má vliv na můj herní projev. Chybí nám tři velmi důležití hráči, na které jsme sázeli i v přesilovkách. Jsem strašně rád, že jsme vyhráli i bez nich. Je těžké je nahradit, musíme však dělat vše, abychom tu díru zacelili."


V modrobílém dresu však aktuálně září také jedno neotřelé jméno. Dvacetiletý Jiří Průžek si za skvělé výkony v dresu Benátek vysloužil nominaci mezi Bílé Tygry. A šanci chytl za pačesy. Už proti Mountfieldu dostal na ledě prostor, zahrál si i prodloužení. Proti Spartě nastoupil ve druhé lajně a blýskl se gólem a asistencí! Napsal tedy další kapitolu svého velkého osobního příběhu. Osud mu v srpnu postavil do cesty rakovinu, se kterou se mladý útočník zdárně vypořádal a nyní si plní hokejové sny.

Spokojenost může panovat i ve městě automobilů

Také Mladá Boleslav si zatím v soutěži vede dobře. V tabulce jí patří čtvrté místo, na druhý Liberec přitom aktuálně ztrácí pouze bod. Nutno však poznamenat, že šelmy mají na všechny soupeře zápasy k dobru. Oproti Boleslavi dokonce čtyři! Nejproduktivnějším Bruslařem je útočník Pavol Skalický, jenž balancuje na hraně bodu na zápas. Jakub Klepiš, Adam Zbořil i Ondřej Najman na slovenského forvarda výrazně ztrácejí.

Momentální forma Středočechů malinko pokulhává, z posledních šesti duelů totiž pouze jeden ovládli v řádném hracím čase. Dvakrát v řadě dospělo jejich utkání až do prodloužení. V Olomouci nechali bonusový bodík soupeři (2:3), doma proti Kometě naopak zvrátili přestřelku na svoji stranu (5:4). Napínavou bitvu můžeme očekávat také v Home Credit Areně.

Zajímavé bude sledovat, jak dopadne souboj liberecké přesilovky s mladoboleslavským oslabením. Svěřenci Patrika Augusty mají početní výhody dobře vypilované a atakují 20% úspěšnost využití. Bruslaři se naproti tomu brání ve čtyřech vůbec nejlépe a přečkají bezmála 87 % soupeřových výhod. Prorazí šelmy zelenočerný val?

Bílí Tygři zatím mají proti Boleslavi stoprocentní bilanci. Doma ji přetlačili 4:3, na ledě soupeře poté 2:1. Zda zvládnou také třetí souboj, se začneme dozvídat ve čtvrtečních 16 hodin, kdy souboj před zraky zaplněné Home Credit Areny začne.

Bílí Tygři Liberec versus BK Mladá Boleslav

Počet zápasů: 38
Bilance: 23 – 7 – 0 – 0 – 8
Skóre: 122:82

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit