Bílí Tygři Liberec

Další dva Tygři na světovém šampionátu! Na mistrovství světa si zahrají Bližňák i Jánošík

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Radim Šimek nebude jediným zástupcem Bílých Tygrů na světovém šampionátu. V úterý večer bylo potvrzeno, že se k němu přidají také útočník Mário Bližňák a Adam Jánošík, kteří v Kolíně nad Rýnem nastoupí v dresu Slovenska.

Původně měl slovenský kouč Zdeno Cíger oznámit svou nominaci už v neděli, vzhledem k řadě dilemat si však vzal další čas na rozmyšlenou a definitivní ortel vyřkl až v úterý večer. Práci neměl vůbec snadnou, vždyť Slovákům odmítli účast na turnaji všichni hráči z NHL, kteří přicházeli v úvahu.

To ale nic nemění na i tak značné kvalitě slovenského týmu. Do jeho závěrečné podoby se probojoval i mladý obránce Adam Jánošík, který si tak na mistrovství světa zahraje už podruhé v kariéře. Naposledy oblékl na šampionátu dres v roce 2015 v České republice a patřil mezi obranné opory mužstva.

To o šest let starší centr Mário Bližňák si zahraje už na svém čtvrtém mistrovství světa a ve své sbírce má i stříbro z roku 2012. Mistr vhazování posílil Bílé Tygry před touto sezonou a i přes nepříjemné zdravotní problémy se v závěru ročníku výrazně podílel na tygří jízdě za Prezidentským pohárem a do finále play-off.

Oba se nyní pokusí přenést formu také do národního týmu. V něm se sice během přípravy potkali také s Martinem Bakošem, který pod Ještědem působil ještě před rokem, ale ten nakonec na finální turnaj nezamíří.

Už v sobotu čeká Slovensko první utkání s Itálií. Nezbývá než přát oběma Tygrům na celém šampionátu mnoho úspěchů.

Mário Bližňák

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit