Bílí Tygři Liberec

Další zápasy před námi! Přidá juniorka výhry a naváže dorost na střeleckou fazónu?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Minulý týden se našim mládežnickým kategoriím parádně vydařil. Uvidíme, jak se jim povede v další várce duelů! Sedmnáctku čeká pouze jedno utkání, U20 absolvuje klasický dvojboj.

Čekání na vítězství prolomeno

Junioři si čtyřmi prohrami na úvod DHL Superpoháru přivřeli dveře do play-off. V Třinci ale ukázali že rozhodně nic nebalí! S Oceláři ztráceli dvě branky, jenže i díky vyrovnaní z hole Michaela Drábka v čase 59:53 dovedli utkání až do nájezdů, aby se i v nich dostali z nepříjemné situace a po výsledku 5:4 oslavili zisk dvou bodů. "Jsem rád, že tým pochopil, o čem je tento sport a vrátil do utkání bojovnost, emoce a týmovou práci. Odměnou jsou dva body z Třince a všichni uděláme maximum, aby se naše skupina ještě hodně zamotala!" velí kouč Milan Plodek

7. kolo: Liberec - Jihlava (čtvrtek, 16:00)

Prvním soupeřem Tygrů bude Jihlava. Té v tabulce skupiny C patří druhé místo, když si v pěti zápasech připsala na své konto devět bodů. Naši hokejisté se utkají s ofenzivně laděným soupeřem, Dukla na branku vyšle průměrně 37 střel! Minulý týden dokázala otočit prakticky ztracené utkání s Hradcem, když prohrávala 0:4, ale přesto zvítězila 6:5 po prodloužení.

Oba celky se dobře znají, v sezóně na sebe narazily už třikrát. A vždy platila výhoda domácího prostředí! Šelmy tak proti mužstvu z metropole Vysočiny mají šanci vyrovnat vzájemnou letošní bilanci.

8. kolo: Hradec - Liberec (sobota, 12:00)

Mountfield vyhrál Turnaj O Pohár DHL, v nové soutěži to ale zatím tak hladce nejde. Sobotnímu soupeři Liberce náleží čtvrté místo ve skupině s aktuálně pouze dvoubodovým náskokem na naše hráče. Východočeši mají na kontě dvě prohry za sebou, proti Třinci ani Jihlavě nezvládli prodloužení.

Také s Hradcem se už svěřenci Milana Plodka potkali třikrát. A nejedná se o oblíbeného soupeře, zatím totiž čekají na jeho premiérový skalp, přestože k tomu ve dvou případech neměli vůbec daleko. Tak věřme, že už to tentokrát vyjde!

Víkendové skóre? 18:2!

Dorostenci za sebou mají bez pochyby nejlepší víkend dosavadního průběhu ročníku. Odstartovali jej v sobotu na ledě Kladna, kde v souboji s nepříjemným soupeřem uspěli drtivě 8:1! Dvěma trefami se blýskli útočník Filip Kříž a spíše sváteční střelec - bek Lukáš Meisel. "Z naší strany povedené utkání, myslím, že takhle jsme letos ještě nehráli. Vidět kluky hrát s takovou chutí a nasazením, to je opravdu radost. To tam člověk jenom stojí a kochá se," lebedil si trenér Richard Lobo.

Severočeši však nevypotřebovali zdaleka všechno střelivo. Hned o den později totiž v domácím prostředí roznesli Přerov 10:1! Zajímavé bylo, že oběma soupeřům šelmy jasnými výhrami oplatily předchozí porážky. Do listiny střelců se proti Zubrům navíc zapsalo hned devět různých Tygrů. "Chci pochválit kluky za tenhle víkend. Odehráli oba zápasy fantasticky," vysekl svým svěřencům poklonu Lobo.

19. kolo: Liberec - Zlín (čtvrtek, 16:00)

Berani zatím prožívají proměnlivou sezónu. Bilanci vítězství a porážek mají téměř vyrovnanou a z jedenáctého místa tabulky skupiny o pořadí v play-off ztrácejí na šestý Liberec deset bodů. Zlínské v sezóně trápí negativní série. Už za sebou mají čtyři prohry v řadě, pět a nyní znovu čtyři. Zastaví svůj pád zrovna na libereckém ledě?

Duel se vinou kolize s utkáním juniorky uskuteční v Home Credit Areně. A naši hokejisté budou jistojistě chtít navázat na předchozí měření sil, které na Moravě zvládli výsledkem 3:1. Určitě tedy držte palce!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit