Bílí Tygři Liberec

Další zkouška ohněm. Tygři míří do Hradce Králové

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Tipsport extraliga otvírá brány poslední čtvrtiny základní části. V rámci 40. kola čeká liberecké hokejisty další těžká prověrka - zápas na ledě Hradce. Vzhledem k tabulkovému postavení však Tygři potřebují bodovat i se soupeři z nejvyšších pozic! Jak zápas dopadne?

Minulé kolo? Oboustranné zklamání

Obě mužstva do utkání vstoupí se zklamáním z posledního představení v zádech. Tygři v domácím prostředí podlehli Vítkovicím 1:4, ačkoliv byli jasně nebezpečnějším týmem. Srazila je ale mizerná produktivita, a také pořádná porce smůly, hned několikrát totiž orazítkovali brankovou konstrukci.

"Je to těžké... Tlačili jsme je více než dvě třetiny, a prostě to ne a ne obrátit na naši stranu. Soupeř poté využil našich chyb a rázem jsme prohrávali", vrací se k zápasu s Riderou obránce Lukáš Derner. Trenér Filip Pešán zase vystihl výkon brankáře Patrika Bartošáka, jenž šelmy doslova deptal. „Z mého pohledu to byl souboj našeho týmu s Patrikem Bartošákem a jeho brankovou konstrukcí. Ten souboj jsme bohužel prohráli."

Martin Bakoš o vyhlídkách na další zápasy

"Jednoduše musíme v dalších zápasech bezpodmínečně zabrat. Stále věřím, že se od nějakého utkání odrazíme, uděláme nějakou šňůru a sezona se ještě obrátí v dobré. To střelecké prokletí už musíme zlomit!"


Mountfield nastoupil rovněž doma. Nečekalo jej nic menšího, než prestižní východočeské derby! Ačkoliv ve třetí třetině hradečtí hokejisté stáhli soupeřovo manko, nakonec se po prohře 2:3 museli před velkým rivalem z Pardubic sklonit.

Radost hráčů Plzně

Můj dům - můj hrad!

Zápasy Liberce s Hradcem mají jednoznačný trend. Ve většině utkání těchto týmů totiž vítězí celek, jenž hraje doma. Od doby, co se Mountfield přesunul z Českých Budějovic do Hradce, se odehrálo 19 vzájemných zápasů. A věřte nebo ne, hostující mužstvo ani jednou nezískalo tři body! Liberec dvakrát ukořistil dvoubodový zisk, lvům se to povedlo jednou. Bylo by skvělé, kdyby šelmy tuto statistiku dokázaly prolomit.

Domácí prostředí hrálo roli a v probíhající sezóně, naši hokejisté tedy nad Mountfieldem vedou 2:1 na zápasy.

Klíčová bude discipína

Při pohledu to ligových statistik je zřejmé, že pokud chtějí Liberečtí pomýšlet na body, budou muset hrát co možná nejdisciplinovaněji. Tygři totiž mají vůbec nejhorší procentuální úspěšnost při hře v oslabení (necelých 80%). Naopak Mountfield září v početních výhodách. Doposud využil téměř 20% z nich. Tygři jsou v tomto ohledu s úspěšností 19% hned v závěsu. Před oběma týmy už je v přesilovkové úspěšnosti pouze Sparta.

Radost hráčů Plzně

Jak utkání třetího proti jedenáctému dopadne? Počkejme si do nedělních 17 hodin, kdy duel na ledě ČPP areny započne. Držte palce!

Bílí Tygři Liberec versus Mountfield HK


Počet zápasů: 19
Bilance: 8 – 3 – 0 – 2 – 6
Skóre: 53:52

Naposledy se Tygři s Východočechy střetli na začátku prosince. V Home Credit Areně vedli domácí hlavně kvůli skvělému úvodu už 4:1, duel však nakonec dospěl do nájezdů, které šelmy úspěšně zvládly. Připomeňte si jej v našem sestřihu!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit