Bílí Tygři Liberec

Dávid Gríger: K horám mám odmala blízko. Kitzbühel je nádherný

Date of publication Author Jan Čermák

Kitzbühel - Na ledě patří mezi drobnější hokejisty, před brankou soupeře je ale zručný a důrazný jako málokdo v extralize. Dávid Gríger je rodákem z Popradu a kondici nabíral už od mala v nedalekých Vysokých Tatrách. Teď si užívá podobné prostředí i na turnaji v Kitzbühelu. "Je to tady nádherné, skvělá myšlenka to tu uspořádat," říká slovenský šikula.

Jsi rodák z Popradu, který leží hned pod Vysokými Tatrami. Jaký máš vztah k horám?
Dá se říct, že to tam máme přímo pod okny, takže jsem v tom vyrůstal. Odmala chodím do Tater a mám to tam rád. I letos jsme tam s přítelkyní vyrazili na pár výšlapů a užili jsme si to.

Máš tam nějaká oblíbená místa, která bys mohl doporučit?
Jsou tam parádní treky. Sice mi přijde, že jsou Tatry už natolik turistické, že se tam není, kde schovat. Ale míst je spoustu, mám to jako takové odreagování. Klasika je Štrbské pleso, letos se nám hodně líbilo na Zeleném plese. Skvělý je i výšlap na Téryho chatu. Myslím, že každý si tam najde to svoje. V tom jsou Tatry krásné, mohu jen doporučit. Je to skvělý relax.

Preferuješ spíš túry nebo válení u moře během dovolené?
Těžko říct, takhle to asi neřeším. Rozhodně nejsem ten typ, který musí být každý rok u moře. Jak jsem kvůli hokeji celý rok pryč, užívám si být po sezoně doma a trávit čas s rodinou.

V zahraničí jsi někdy do hor vyrazil?
Jen když jsme byli někde s hokejem. Pamatuju si na mládežnické reprezentace, to jsme jeli třeba do Švýcarska. Podívali jsme se i do Alp a bylo to super. Sám jsem ale nikdy do hor nevyrazil, vlastně nebylo potřeba, když jsem je měl vždycky tak blízko.

Právě jsme v Kitzbühelu, který je obklopený horami a je tu také vyhlášené lyžařské středisko. Jak se ti tu líbí?
Je to tady nádherné. Myslím si, že to byla super myšlenka uspořádat to právě v Kitzbühelu. Jsem rád, že nás sem pozvali, všichni si toho vážíme. Ta krajina kolem je opravdu kouzelná. Není asi moc hezčích míst, kde hrát hokej.

Jezdí se tady i světový pohár ve sjezdu. Jak jsi na tom vůbec s lyžováním?
Když jsem byl malý, lyžoval jsem celkem hodně. Postupem času šel ale hokej na první místo, tak jsem lyžování upozadil. Je to samozřejmě riskantní sport, takže se do toho úplně nehrnu. Člověk nikdy neví, zranění může přijít hned. Ale šel bych rád, když vidím, jak to tady vypadá. V zimě to musí stát za to. Věřím, že jednou po kariéře s tím zase začnu.

Vysokohorskou turistiku jinak musíš mít v genech. V Tygří Letní Challenge jsi patřil mezi nejrychlejší.
Nemám moc kilogramů navíc, takže netahám takovou zátěž. (smích) Ale něco na tom asi bude. Je super, když máte hory za rohem. Z Popradu je to do Tater 10 minut autem, takže kdykoli se chce člověk vyvětrat, má tu možnost. To jsem pak mohl zužitkovat i v Tygří Letní Challenge.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Tygři v repre: Hrenák vychytal čisté konto, Faško-Rudáš vstřelil tři góly

Registrace na příměstský tábor Hravé prázdniny jsou spuštěny, nepropásni svůj termín

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit