Bílí Tygři Liberec

Dávid Gríger s Michalem Ivanem obdrželi další pozvánky do reprezentace

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Slovenská hokejová reprezentace se 16. a 17. prosince představí na Švýcarském poháru, kde se kromě ní a domácího výběru objeví ještě Lotyšsko a ruské béčko. Trenérský štáb pod vedením Craiga Ramsayho ukázal na 22 jmen včetně dvou libereckých.

„Povolali jsme pár hráčů, kteří se ukázali v dobrém světle na Německém poháru, a doplnili je jmény, která se v Krefeldu z různých důvodů nepředstavila. Máme před sebou poslední zápasy před olympiádou, proto jsme povolali hráče, kteří o ni mohou zabojovat,“ uvedl pro web hockeyslovakia.sk generální manažer Miroslav Šatan.

Do první zmiňované kategorie spadají i liberečtí vyslanci. Útočník Dávid Gríger se po bodově skromnějším vstupu do sezóny rozjíždí a na předchozí reprezentační akci se také ukázal v dobrém světle, když si v duelu se Švýcarskem připsal bilanci 2+1. Teprve dvaadvacetiletý obránce Michal Ivan si za Slovensko zahrál už na posledním mistrovství světa a trenéři národního týmu si od něj hodně slibují v této i dalších sezónách.

Oba Tygři se navíc sejdou v jednom týmu s bývalým kanonýrem našeho týmu Liborem Hudáčkem, který po působení v KHL září na scéně švýcarské nejvyšší soutěže v dresu Lugana. V nominaci našich východních sousedů najdeme hned osm jmen působících v Tipsport extralize.

Nominace Slovenska:

Brankáři:

Patrik Rybár (Dinamo Minsk, KHL), Matej Tomek (Kometa Brno, Česko).

Obránci:

Daniel Gachulinec, Andrej Golian (oba Slovan Bratislava), Martin Bučko (České Budějovice, Česko), Martin Gernát (Lausanne, Švýcarsko), Mário Grman (Hämmeenlina, Finsko), Michal Ivan (Liberec, Česko), Martin Marinčin (Třinec, Česko), Dávid Mudrák (Michalovce).

Útočníci:

Dávid Gríger (Liberec, Česko), Marko Daňo, Miloš Roman (oba Třinec, Česko), Dávid Bondra (Poprad), Adrián Holešinský (Nitra), Libor Hudáček (Lugano, Švýcarsko), Miloš Kelemen (Mladá Boleslav, Česko), Adam Liška (Čerepovec, KHL), Jakub Minárik (Trenčín), Miroslav Mucha (Lake Superior University, NCAA), Pavol Regenda (Michalovce), Juraj Šiška (Nové Zámky).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit