Bílí Tygři Liberec

David Rozsíval: Rychlost jsem zdědil po tátovi, je pro mě velký vzor

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Útočník Bílých Tygrů David Rozsíval se zúčastnil Select turnaje s týmem Czech Knights v Rusku. „Chtěli jsme s kluky co nejlépe reprezentovat Českou republiku. Moc jsem po tom toužil, byla to pro mě velká zkušenost," prozradil nadějný Tygr.

Jak celá akce probíhala a jak vznikla prvotní myšlenka na cestu do Ruska?
Asi před čtyřmi lety jsem poprvé navštívil hokejový kemp pana Jonáka. Byl jsem vybraný do jeho týmu, nejprve do Future Stars, se kterým jsem byl na turnaji v lotyšské Rize, později s týmem Czech Knights. S tím jsem se na podzim zúčastnil turnaje v Detroitu a teď na jaře turnaje v Moskvě.

Jak ses na ledě cítil, jsi se svými výkony spokojený a jak sis akce užil?
Na ledě jsem se cítil dobře, snažil jsem se hrát co nejlépe, ale vždy je co zlepšovat. Chtěli jsme s kluky co nejlépe reprezentovat Českou republiku. Moc jsem po tom toužil, byla to pro mě velká zkušenost. Moc děkuji mým trenérům za to, že mě na tyto akce uvolňují.

V čem může být podobná akce do budoucna prospěšná?
Naučím se tam spoustu nových dovedností, poznám nové kamarády a také se osamostatním.



V sezoně jsi hrál jako páťák mezi šesťáky, kde se ti dařilo na výbornou. Pomohl ti posun o kategorii výš a jak sis užil velkou porci zápasů?
S kluky ročníku 2006 se mi hraje moc dobře. Jsou super. Vzali mě do party, i když jsem mladší. Na ledě se snažím podat co nejlepší výkon tak, abych byl platným členem týmu. Z každého mého úspěchu mám velkou radost. Hokej mě moc baví, proto jsem rád, že mohu hrát za oba ročníky - 2006 i 2007.

Patříš mezi velmi dobře rychlostně vybavené hráče. Vnímáš rychlost jakou tvou největší přednost a trénuješ ji nějak?
Rychlost nijak netrénuji. Zdědil jsem ji po mém taťkovi.

Hodně bodů jsi nasbíral po souhrách s Adrienem Bartovičem, za paťáky jste vyhrávali turnaje v bodování. Jak se ti s ním hraje? Asi jste velcí kamarádi i mimo led, že?
Ano, s Bártem jsme kamarádi. Hrajeme v jedné pětce celou sezonu a docela se nám daří bodovat, díky tomu nás trenéři nechávají spolu i ve výběrových turnajích.

Tvůj táta za Tygry hrál. Radí ti, jak správně trénovat a co vylepšit? A jsi rád, že hraješ ve stejném klubu jako hrál on?
Taťka je pro mě velký vzor. Je mi líto, že jsem ho nezažil na ledě hrát za Bílé Tygry. Musel kvůli zranění brzy ukončit kariéru, ale chodím se na něj dívat, když hraje "pro zábavu". Taťka mi radí a moc mě podporuje. Máme doma na zahradě hřiště, kde spolu trénujeme.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit