Bílí Tygři Liberec

Dědictví, magie, pověrčivost, náhoda. Proč Tygři nosí na zádech svá oblíbená čísla

Date of publication Author Vítězslav Čermák

Liberec - Napadlo vás někdy, proč Marek Zachar létá po ledě zrovna s devětašedesátkou? Nebo jak Dominik Hrachovina přišel po příchodu do Liberce k devětačtyřicítce? Co vystihuje třiapadesátka Jaroslava Vlacha? Při výběru čísla na dres hraje řada různých faktorů.

Někteří jsou vyloženě pověrčiví, jiní své číslo na dresu zase tolik neřeší. V každém týmu ale vždy platilo nepsané pravidlo: přednostní právo volby má starší hráč před mladším a většinou se musí přizpůsobit i nová tvář mužstva. Tady jsou důvody, proč vybraní Tygři nosí na zádech své číslo.

26 Petr Jelínek

"Vždycky jsem nosil číslo 25 po svém tátovi. Jenže když jsem přišel do Liberce, měl pětadvacítku Janko Lašák. Od té doby mám tedy číslo 26."

88 Michal Bulíř

"Mám rád osmičku, protože jsem se narodil v srpnu. Vždycky jsem ale chtěl vysoké číslo, proto jsem k té osmičce přidal ještě jednu."

17 Lukáš Derner

"V dětství jsem nad tím nepřemýšlel, prostě mi byla přidělena sedmnáctka a už mi zůstala. Zkoušel jsem letos na počest Honzy Výtiska šestku, ale brzy jsem se vrátil k číslu 17."

45 Jan Ordoš

"Odmala jsem si to číslo oblíbil. Tehdy jsem hodně fandil Slavii, kde ho paradoxně nosil brankář Roman Málek. Nějak mě zaujalo, a tak s ním hraju."

67 Tomáš Hanousek

"Jsem narozený v šestém měsíci v roce a můj mladší brácha v sedmém. Takže jsem to spojil. Ale jinak číslo do detailu moc neřeším."

5 Ladislav Šmíd

"Tak nějak mi byla pětka přidělena, když jsem přišel do Edmontonu. A jelikož to bylo číslo mého velkého hokejového vzoru Nicka Lidströma, už jsem si ho nechal."

25 Radan Lenc

"Ani nevím, proč ho vlastně mám. V žácích jsme si rozdělovali čísla od 1 do 25 a mně se to nejvyšší číslo líbilo. Vzal jsem si ji a mám ji doteď."

69 Marek Zachar

"Už od dětství jsem měl vždycky šestku. Ani nevím proč, ale zůstal jsem u ni. Pak jsem přidal obrácenou šestku. Mně se líbí, jak to číslo vypadá, a zůstanu u něj."

53 Jaroslav Vlach

"Dvě šťastná čísla. Trojku jsem nosil odmala na fotbale, zdědil jsem ji po tátovi, tak jsem si ji nechal. Ale v hokeji útočník s trojkou? To není moc obvyklé, proto jsem přidal druhé šťastné číslo."

79 Libor Hudáček

"Dlouhé roky jsem nosil 90, ale po té škaredé aféře ve Švédsku jsem to změnil na dvě magická čísla. Protože 7. 9. je můj datum narození."

49 Dominik Hrachovina

"Je to úplně jednoduché: jsem totiž narozen v roce 1994. Tak jsem si ta čísla prostě jen přehodil.”

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit