Bílí Tygři Liberec

Derby o šest bodů! Tygry čeká důležitý zápas v Mladé Boleslavi

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Poté, co přemohli Hradec, narazí Tygři na dalšího soupeře v boji o první čtyřku. Svěřenci trenéra Patrika Augusty míří do nedaleké Boleslavi, která je v tabulce momentálně těsně před nimi. Jak důležitý zápas o šest bodů dopadne? To se dozvíme už v neděli, utkání začíná v 16:00!

Zpět na vítěznou vlnu

Tygrům se v novém kalendářním roce zatím daří na výbornou. První prohru v základní hrací době si v něm připsali až před dvěma koly, kdy doma těsně podlehli Olomouci poměrem 1:2. Na nepovedené utkání dali ale rychle zapomenout a v Litvínově rozstříleli domácí Vervu vysoko 6:1.

V posledním zápase přivítali Liberečtí pod Ještědem Hradec, proti kterému bojovali o důležité body v boji o první čtyřku. Domácí si už v první třetině vypracovali dvoubrankový náskok, který nakonec udrželi a vyhráli 3:1. Všechny góly měla na svědomí skvěle hrající elitní lajna Tygrů. Svěřenci trenéra Patrika Augusty se tak teď nacházejí čtvrté příčce a na svém kontě mají 74 bodů.

Michal Birner o zápase s Hradcem Králové:

„Bylo to vydřené týmové vítězství. Všichni kluci, kteří nastoupili, odvedli maximum pro tým. Každý se podřídil tomu, abychom udělali tři body. A to se povedlo, takže jsme maximálně spokojení.“


Bruslaři na předních příčkách

I Mladá Boleslav má za sebou v poslední době velmi dobré výsledky. Aktuálně drží šňůru tří vyhraných zápasů v řadě a i ona se drží na místech zaručujících přímý postup do čtvrtfinále play-off. Momentálně okupuje třetí místo extraligové tabulky a na Tygry má náskok pouhých dvou bodů. O motivaci tak v neděli bude rozhodně postaráno!

V posledním kole Středočeši zavítali na led brněnské Komety. Rozhodující byla druhá třetina, v níž si Boleslavští vypracovali tříbrankový náskok a na ten už Brněnští nedokázali odpovědět. Na vítězství se významnou měrou podílel dvougólový obránce Ondřej Dlapa a do statistik se zapsal i David Šťastný, který patří mezi nejproduktivnější hráče celé soutěže.


Vzájemné zápasy zatím pro Tygry

Oba týmy se v letošní sezóně utkaly už třikrát a ve vzájemných duelech se lépe dařilo šelmám. Nejprve zvítězili Severočeši na boleslavském ledě 4:3 po prodloužení. V listopadové dohrávce pátého kola pak byli pod Ještědem opět úspěšnější domácí, když vyhráli těsně 3:2. V doposud posledním souboji obou celků se ale radovali Bruslaři, kteří vítězstvím 2:0 ukončili desetiletou sérii neúspěchů Středočechů na libereckém ledě.

Jak to dopadne tentokrát? Bude se hrát o velmi důležité body v boji o přímý postup do čtvrtfinále play-off, které by v konečném součtu mohly hrát klíčovou roli. Je tedy jasné, že to v Mladé Boleslavi bude boj o každý centimetr ledu! Úvodní buly utkání padne v neděli v 16:00. Držte Tygrům palce!

Bílí Tygři Liberec versus BK Mladá Boleslav

Počet zápasů: 43
Bilance: 25 – 8 – 0 – 0 – 10
Skóre: 132:93

Zajímavosti

  • Oba týmy se mohou opřít o své gólmany. Liberecký Petr Kváča je s průměrem necelých dvou branek na zápas dokonce nejlepší v lize, boleslavský Jan Růžička je v této statistice na čtvrtém místě.
  • Na obou stranách budou k vidění hráči, kteří v týmu soupeře zanechali výraznou stopu. Za Boleslav nastoupí Martin Ševc, který se pod Ještědem výrazně podílel na zisku titulu. V libereckém kádru je zase Radan Lenc, jenž je odchovancem středočeského klubu..
  • Dva ze tří letošních vzájemných zápasů skončily o jednu branku, ten třetí o dvě. Bude i poslední duel obou celků v základní části tak vyrovnaný?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit