Bílí Tygři Liberec

Dominik Hrachovina: Liberec opouštím se smutkem, snad se sem ještě vrátím

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - V rozjeté sezoně přišel Dominik Hrachovina jako velká posila do brankoviště. Všechna očekávání ale ještě předčil a získal si srdce libereckých fanoušků. Teď se vrací do finského Tampere, kde je jeho druhý domov. S Libercem se loučí se smutkem a zároveň vírou, že tu nebyl naposledy. "Byl jsem tady spokojený, snad se sem ještě někdy vrátím," přiznává.

S jakými pocity se loučíš s Libercem?
Věděl jsem, že to takhle bude už od začátku, co jsem sem přišel, takže jsme na to byli všichni připraveni. Jsem ale hrozně rád, že jsem tady mohl být. Mrzí mě, že to skončilo takhle, ale s tím bohužel nic neuděláme. Mně se tady moc líbilo a snad se sem ještě někdy vrátím.

Pod Ještěd jsi přišel v rozjeté sezoně po nepovedeném angažmá ve Švýcarsku, kdy Bílí Tygři řešili trable v brankovišti. Vypomohli jste si navzájem?
Stoprocentně. Byl jsem rád za to, že jsem dostal šanci chytat v organizaci, kde to skvěle funguje. Tím spíš, když se pro mě sezona nevyvíjela ideálně. Navíc jsem věděl, že máme velkou šanci uspět. Chci za tuhle příležitost celému klubu poděkovat. Já věřím, že jsem to na oplátku vrátil svými výkony.

Ze všech gólmanů jsi měl nejlepší statistiky. Jak s odstupem extraligu hodnotíš?
Je to kvalitní soutěž. Každý tým má 4-5 top hráčů. Extraliga jde nahoru, všichni chtějí být úspěšní a každý zápas má náboj. Letos byl navíc přímý sestup a i dole to bylo hodně zajímavé. Pokaždé se hrálo o něco, což soutěži pomohlo. Když to bude takhle pokračovat, úroveň ještě poroste.

Vracíš se do Finska, které je tvým druhým domovem. Na co se tam těšíš nejvíc?
Asi na ty lidi, mám tam spoustu kamarádů. Tým zatím nechci hodnotit, je tam několik změn, někteří kluci se budou vracet, což je super. Uvidíme taky, kdy se tam dostanu a jestli vůbec sezona začne. Jinak se tam ale těším, na druhou stranu jsem smutný, že opouštím Liberec.

Jak se teď vůbec udržuješ v kondici?
Musím se přiznat, že co oznámili konec sezony, nic jsem nedělal. Odpočívám doma. Jednou jsem si byl zabruslit na kolečkových bruslích. Sezona je dlouhá, letos samozřejmě o něco kratší, ale o to se dřív začne s přípravou. Teď to není tak snadné něco dělat, ale dá se. Já si každopádně udělal pauzu.

Bude tvým cílem pro novou sezonu zachytat si v reprezentaci?
Já úplně tyhle ambice nemám. Jdu den ode dne a pokaždé chci být nejlepší. Takhle já žiju a tak to mám nastavené. Nechci vykřikovat, že chci být tam a tam. Život stejně přinese různé situace a člověk se s tím pak musí poprat.

Až se jednou opět vrátíš do Čech, budou Tygři tvým favoritem?
Jednoznačně. Byl jsem tu vážně spokojený. Skvěle mě tu navíc přijali fanoušci a věřím, že jsme jim to vrátili výhrami. Za jejich podporu jim patří velké díky.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit