Bílí Tygři Liberec

Dominik Hrachovina se vrací do finské Tappary

Date of publication Author Klub

Liberec - Jedna z největších opor Bílých Tygrů v letošní extraligové sezoně gólman Dominik Hrachovina se loučí s libereckou organizací. Podle plánu se vrací do Tappary Tampere, kde v letech 2016 a 2017 slavil mistrovský titul. S finským klubem podepsal dvouletou smlouvu.

Hned po svém příchodu v listopadu 2019 se stal Dominik Hrachovina jasnou oporou Bílých Tygrů a výrazně se podílel na cestě za historicky šestým triumfem v základní části Tipsport extraligy. Ve 35 utkáních si držel průměr pod dvěma inkasovanými brankami na zápas, jeho úspěšnost zákroků se pak vyšplhala k téměř 93 %. Jen jednou přitom nenastoupil do utkání jako jednička, a to až v 50. kole, kdy přenechal místo v brance Marku Schwarzovi. Od nové sezony bude opět chytat ve finském Tampere.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

„Dominika jsme angažovali v době lehké výkonnostní krize na postu brankáře a bezesporu splnil to, co jsme od něj očekávali. Stal se velice důležitým aspektem naší výborné cesty základní částí až k Prezidentskému poháru. Už při podpisu smlouvy jsme věděli, že je domluvený na pokračování kariéry ve Finsku. Za celý klub mu chci poděkovat za odvedenou práci. Dominik si získal srdce fanoušků a není vyloučeno, že se s ním v naší organizaci v budoucnu znovu potkáme. Přejeme mu hodně štěstí!“


Profil Dominika Hrachoviny

Dominik Hrachovina začínal s hokejem v brněnské Kometě. V mladším dorostu odešel do Havířova, kde ale strávil pouhou sezónu a poté se rozhodl zkusit štěstí v zahraničí. Zamířil do finského TuTo, který vzápětí vyměnil za Tapparu Tampere. V jednom z nejslavnějších klubů země tisíců jezer podával velmi kvalitní výkony, za což si vysloužil starty v juniorce, přestože věkem stále patřil mezi dorostence

V Tampere postupem času dostal šanci i v „A“ týmu, do kterého se definitivně přemístil v sezóně 2015/16, kdy s Tapparou oslavil mistrovský titul. To ještě působil především v roli náhradníka, přičemž vyzkoušel i několik hostování. O rok později již ale talentovaný brankář převzal roli jedničky a své mužstvo dovedl k obhajobě finského titulu.

Následující ročník chtěl Dominik Hrachovina Tampere dotáhnout k hattricku, ve finále se však radovalo Oulu. Za své výkony si ovšem český gólman vysloužil nominaci na světový šampionát, který absolvoval jako třetí brankář českého národního týmu.

Ve stejném roce přišlo i nové angažmá, v KHL hájil barvy Barysu Astana. V druhé nejlepší lize světa strávil Dominik Hrachovina pouhý rok, načež podepsal ve švýcarském týmu Ambrì-Piotta, kde měl podepsanou trochu nestandardní smlouvu do první reprezentační přestávky, kterou klub následně neprodloužil.

Dvojnásobný mistr finské ligy tak přijal nabídku Bílých Tygrů, v jejichž dresu skvělými výkony výrazně napomohl k zisku Prezidentského poháru.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit