Bílí Tygři Liberec

Dostanou se Tygři zpět do desítky? Do cesty se jim postaví pražská Sparta

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - V posledním venkovním zápase tohoto kalendářního roku zavítá tygří smečka do Prahy. Pro naše mužstvo se bude jednat o velmi důležité utkání, na devátou Spartu totiž ztrácí pouhý jeden bod! Využijí Liberečtí kolísající formy soupeře a poskočí na postupové pozice?

Zase to prodloužení

Na druhý svátek vánoční přivítali Tygři v Home Credit aréně Chomutov, jenž byl do té doby jeden ze dvou celků, které šelmy na jejich domácím ledě porazily. Utkání dospělo až do prodloužení, v němž byli nakonec šťastnější Piráti.

Liberečtí mají poslední dobou nastavování času víc než dost. Pokud budem počítat i Ligu mistrů, prodloužením skončila čtyři poslední klání libereckého celku. Ve třech případech se z výhry radovali Severočeši, kteří by si ovšem rádi konečně připsali i plný počet bodů za triumf v základní hrací době. A přesně o to se budou snažit ve čtvrtek na Spartě!

Zlepšení pod novým koučem?

Na konci měsíce října se Sparta rozhodla kvůli ne moc dobrým výsledkům pro změnu hlavního trenéra. Jiřího Kalouse vystřídal na pražské střídačce František Výborný a chvíli se zdálo, že se tým z hlavního města zvedá.

Dobré výsledky ovšem vystřídaly ty špatné. Pražané z posledních pěti zápasů vyhráli pouze jeden, když na domácím ledě udolali své rivaly z Brna. Na tuto výhru budou chtít svěřenci kouče Výborného určitě navázat a Tygry tak nečeká vůbec jednoduché utkání. Sparta měla navíc v úterý volno a bude více odpočatá!

Boj o desítku

Důležitost zápasu určuje i fakt, že jedenáctí Tygři ztrácí na devátou Spartu pouhý jeden bod. Boj o desátou pozici, která zaručuje postup do předkola play-off je letos velmi vyrovnaný, vždyť týmy na osmém a dvanáctém místě dělí od sebe jedna výhra v základní hrací době.

Vyhrají Tygři konečně v základní hrací době a přeskočí Spartu v tabulce? To se dozvíme ve čtvrtek, úvodní buly padne na ledě O2 arény přesně v 19:00!

„Je zásadní rozdíl, jestli máte tři body, nebo jen dva nebo jeden. Tabulka je hrozně vyrovnaná. Musíme bodovat naplno, nemůžeme se koukat na to, s kým hrajeme,“ burcuje před zápasem Ladislav Šmíd.

Bílí Tygři Liberec versus HC Sparta Praha

Počet zápasů: 62
Bilance: 18 – 7 – 0 – 9 – 28
Skóre: 164:189

Poslední střetnutí Tygrů se Spartou přineslo velmi napínavou přestřelku, kterou nakonec muselo rozhodnout prodloužení. Utkání si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit