Bílí Tygři Liberec

Dres Bílých Tygrů nebudou v nové sezoně oblékat Martin Bakoš, Tomáš Mojžíš a Tomáš Filippi

Date of publication Author Klub

Liberec - Kádr Bílých Tygrů doznává po příchodech Radana Lence a Libora Hudáčka dalších změn. V nové sezoně již nebudou tygří dres oblékat útočníci Martin Bakoš a Tomáš Filippi a obránce Tomáš Mojžíš.

Slovenský forvard Martin Bakoš poprvé dorazil pod Ještěd už během sezony 2014/15. Výraznou měrou se o rok později podílel na zisku premiérového titulu, když v prodloužení šestého finále se Spartou přesnou ranou odšpuntoval zlatou euforii. V následující sezoně oblékal dres nováčka KHL Kunlunu Peking, po roční anabázi v Kontinentální hokejové lize se však znovu vrátil do Liberce.

Jeho úkoly byly jasné, měl patřit mezi ofenzivní lídry. A tuto roli splnil, vždyť v základní části byl s 40 body v 52 zápasech nejproduktivnějším Tygrem. Svými výkony si vysloužil nominaci na olympijské hry do Pchjongčchangu a také na mistrovství světa, kam by se měl se slovenským týmem v tomto týdnu přesunout. Celkem v Liberci odehrál 176 extraligových zápasů, v nichž posbíral 114 bodů.

„Martin Bakoš se velmi výrazně podepsal pod ziskem titulu. Jsem rád, že se před touto sezonou opět vrátil. Mrzí mě, že si nyní vybral jiný extraligový tým, než Bílé Tygry, čímž nejspíš padá případná možnost další spolupráce v budoucnosti. Přesto mu jako výbornému hráči a skvělému člověku přeji jen to nejlepší. Samozřejmě s výjimkou zápasů s Bílými Tygry.“

Martin Bakoš vyváží kotouč

S Bílými Tygry se loučí i obránce Tomáš Mojžíš. Zkušený zadák, který si v dresu St. Louis Blues, Vancouveru Canucks a Minnesoty Wild vyzkoušel i NHL, zamířil do Liberce během mistrovské sezony 2015/16 a výraznou měrou přispěl k zisku premiérového titulu. O rok později pak jako zástupce kapitána Branka Radivojeviče pomohl našemu týmu znovu do finále extraligového play-off.

Před uplynulým ročníkem jej bohužel zbrzdilo zranění a v tygřím dresu naskočil pouze do pěti duelů. Následně zamířil do pardubického Dynama, které ho pro velký hokej vychovalo a další starty pod Ještědem nepřidal. Celkem se jeho liberecká bilance zastavila na 95 zápasech a 21 posbíraných kanadských bodech.

„Tomáš odehrál fantastickou titulovou sezonu. Byl jedním ze základních kamenů našeho putování za ziskem Masarykova poháru. V uplynulé sezoně se přesunul do Pardubic, kterým výrazně pomohl i na úkor Bílých Tygrů postoupit přímo do play-off. Je to výborný člověk a skvělý hokejista, kterému do dalších let přeji jen to nejlepší.“

Tomáš Mojžíš

Už dříve byl avizován odchod Tomáše Filippiho, který výrazně pomohl Tygrům v závěru uplynulé sezony. Odchovanec libereckého hokeje načal sezonu v Magnitogorsku, ze hry ho ovšem vyřadilo dlouhodobé zranění zad, a mladý útočník se tak rozhodl v KHL předčasně rozvázat smlouvu a soustředit se na rehabilitaci.

Po olympijské pauze se vzhledem k lepšícímu se zdravotnímu stavu rozhodl dokončit sezonu v Liberci. Bílým Tygrům pomohl celkem ve čtrnácti zápasech, v nichž si připsal jedenáct bodů, a především v play-off se zařadil mezi hlavní tahouny týmu. V novém ročníku bude působit v ruském Amuru Chabarovsk.

„Tomáš nám v závěru sezony výrazně pomohl a já doufám, že jsme mu také my trochu pomohli v zisku nové smlouvy v KHL. Přeji mu krásnou další sezonu v Kontinentální hokejové lize a doufám, že se v budoucnu opět v týmu Bílých Tygrů potkáme.“

Centr Tomáš Filippi

Všichni z těchto hráčů zanechali pod Ještědem výraznou stopu. Nezbývá než jim poděkovat za jejich skvělé výkony a popřát jim mnoho štěstí v jejich další kariéře. O dalších změnách v kádru budeme informovat v dalších dnech.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit