Bílí Tygři Liberec

Dřina začíná nanovo. Tygři odstartovali letní přípravu na sezónu 2019/20!

Date of publication Author Redakce

Sedmnáct hráčů Bílých Tygrů zahájilo v pondělí ráno letní přípravu na novou extraligovou sezónu. Nově složený realizační tým - Patrik Augusta, Jiří Kudrna a Martin Láska – opět doplnil kondiční kouč Aleš Pařez, který má už tradičně na starosti plán suché přípravy hráčů.

K prvnímu tréninku se hráči společně s realizačním týmem sešli v půl deváté, po krátkém mítinku se přesunuli na hlavní plochu Home Credit Areny, kde se pod pokyny Aleše Pařeze poctivě protáhli. Následně všichni společně zamířili do posilovny, kde pokračovala hlavní část tréninkové jednotky.

Zde hráče doplnili už i zástupci médií, kteří měli prostor k pořízení obrazového materiálu či k rozhovorům. Nejžádanější byl samozřejmě Patrik Augusta, který povede Bílé Tygry v sezoně 2019/20 poprvé jako hlavní kouč. "Cítím velkou odpovědnost a udělám vše pro to, abychom byli i nadále úspěšní," vyjasnil na úvod. Novináři zpovídali ale i čersté posily Michala Bulíře s Rostislavem Maroszem či obránce Ronalda Knota. "Moc jsem se těšil do Liberce. Pauza už byla tak akorát dlouhá a je na čase do toho zase pořádně šlápnout," řekl mladý bek.

V posilovně se Tygři pořádně zapotili, kondiční trenér Aleš Pařez své svěřence totiž vůbec nešetřil. Makalo se na několika stanovištích v tradičně intenzivních cyklech. Pro některé z týmu to ale letos nebylo poprvé. "Já už trénuji nějaké dva týdny, takže jsem si zvykl. Teď se už cítím v pohodě," přiznala jedna z ofenzivních opor Michal Birner.

Silový trénink si někteří ještě okořenili jízdou na rotopedu, čímž završili úvodní tréninkovou jednotku letní přípravy. Suchá část potrvá Bílým Tygrům do konce června. Následně čeká hráče dvoutýdenní volno, aby se poté definitivně přesunuli na led a odstartovali finální fázi přípravy na sezonu 2019/20.

Kromě již zmíněných posil se u týmu hlásili i mladíci Ondřej Chrtek a Vratislav Kunst z Benátek nad Jizerou. Nechyběly ani stálice jako Petr Jelínek nebo Lukášové Krenželok a Derner. Na pondělním tréninku se hlásili rovněž Michal Birner a Tomáš Filippi, kteří se budou na nový ročník v dalším průběhu léta chystat individuálně.

Prvního tréninku se naopak nezúčastnili obránci Ladislav Šmíd a Tomáš Hanousek, kteří se, stejně jako brankář Justin Peters, připravují v letním období individuálně v zámoří. Chyběl také Libor Hudáček, který donedávna účinkoval ve slovenském dresu na mistrovství světa a čerpá zaslouženou dovolenou. Absentoval také Roman Graborenko, který se k týmu připojí po vyřízení všech náležitostí s přestupem do Liberce.

Dnes trénovali:
Brankáři: Marek Schwarz.
Obránci: Lukáš Derner, Tomáš Havlín, Ronald Knot, Petr Kolmann a Vratislav Kunst.
Útočníci: Radan Lenc, Michal Bulíř, Petr Jelínek, Lukáš Krenželok, Jan Ordoš, Marek Zachar, Rostislav Marosz, Michal Birner, Tomáš Filippi, Jaroslav Vlach, Ondřej Chrtek.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit