Bílí Tygři Liberec

Druhý hattrick ve dvou týdnech? Méně vymýšlím a více střílím, hlásí Libor Hudáček

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Tygři s přehledem zvládli důležitý duel na Spartě a díky výhře 6:2 zvětšili svůj náskok na prvním místě tabulky. Třemi góly se vysokém skóre podílel Libor Hudáček, v novém kalendářním roce hrající s úchvatnou střeleckou formou. "Má na tom zásluhu i Honza Ludvig. Mentálně i fyzicky mě trénuje a učí mě brát střeleckou zodpovědnost více na sebe," prozrazuje slovenský snajpr.

Spartu jste zdolali i počtvrté v sezóně. Čím to, že se vám proti tak silnému soupeři takhle daří?
Dá se říct, že je to pro nás takové derby, možná jsme namotivovanější než jindy. Sparta nám asi jako soupeř fakt vyhovuje a znovu jsme udělali vše pro to, abychom ji porazili.

Rozhodla středeční utkání už první třetina, ve které jste rychle odskočili na 3:0?
Myslím si že ne. Hodně nám pak pomohly góly v přesilovkách, ale nesmíme zapomenout ani na oslabení, která jsme skvěle ubránili. Dá se říct, že všechny tyto aspekty rozhodly společně.

Celou kariéru jsi čekal na hattrick, nyní jsi v rozmezí dvou týdnů zaznamenal hned dva. Co je tajemstvím úspěchu?
Asi to, že méně vymýšlím a více střílím. Mám teď v hlavě mentalitu střelce a nesnažím se to ještě přihrávat před odkrytou branku.

Jsi takhle nastavený už od začátku sezóny, nebo ti to přeplo až v jejím průběhu? V novém kalendářním roce tvá forma ještě vzrostla.
Už minulou sezónu, když jsem přišel do Liberce, jsme se hodně zaměřovali na střelbu, ať už z voleje nebo v přesilovkách. Určitě má na tom zásluhu i Honza Ludvig, který mě mentálně i fyzicky trénuje a učí mě brát střeleckou zodpovědnost více na sebe.

"S Michalem Birnerem jsme si sedli"

Spoustu branek ti přichystal Michal Birner. Dá se říct, že je teď takový tvůj dvorní nahrávač?
No jasně. (úsměv) Hodně spolu komunikujeme a trávíme společně čas u videa. Sedli jsme si a jsem moc rád, že mám okolo sebe takové hráče, kteří na ty moje góly tvrdě pracují.

V pátek vás čekají Vítkovice, se kterými jste letos také zatím neprohráli. Jaký to bude zápas?
Myslím si, že jiný, než u nich (výhra 7:3, pozn. red.). Ve Vítkovicích nám hodně vyšla druhá třetina, kdy jsme nasázeli góly a pak už se to prakticky jen dohrávalo. Nyní to asi víc zabetonují a nastudují si naše přesilovky. Také my se na utkání musíme pečlivě připravit, fyzicky i psychicky. Doufám, že to zvládneme a potěšíme doma fanoušky!

Poslední zápas před reprezentační pauzou odehrajete v neděli na ledě Boleslavi. Přestoupil tam bývalý liberecký kapitán Martin Ševc, jak se ti proti němu hraje?
Martin je skvělý obránce, nehraje se proti němu vůbec snadno. Dobře nás zná, stejně jako my jeho. Proti Boleslavi to je celkově těžké, praktikují agresivní a hodně bruslivý hokej. Nedávají nám navíc skoro žádný prostor a čas, abychom mohli hrát tak, jak chceme. Podobně jako my mají dobrou formu i přesilovky. Bude to trošku specifický zápas.

(Foto: Barbora Reichová / Sport)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit