Bílí Tygři Liberec

Dvacítka deklasovala Švédy! Do listiny střelců se navíc otiskla i tygří stopa

Date of publication Author Ondřej Belák

Hodonín - To byla jízda! Česká reprezentace do 20 let na úvod hodonínského turnaje čtyř zemí narazila na silné Švédsko. To mělo v sestavě hned 16 draftovaných hráčů, přesto z utkání odcházelo s debaklem. Přispěla k tomu také dvojice Tygrů. Michal Teplý i Jan Jeník se prezentovali velice aktivním výkonem, první jmenovaný dokonce vstřelil branku! Češi vyhráli 5:1 a potěšili své fanoušky.

Čeští reprezentanti vstoupili do utkání velice aktivně. Jedním z hlavních strůjců energického startu byl liberecký Jan Jeník, který se prezentoval výborným bruslivým výkonem a páchal švédské defenzivě nemalé potíže. Do vedení poslal domácí při samostatném úniku Lukáš Rousek. Hokejisté ze země tří korunek si také vytvářeli zajímavé příležitosti, avšak nemohli vyzrát na skvělého Lukáše Dostála v brance.

Právě Jan Jeník měl na holi zvýšení, když z pravé strany najížděl na bránu. Gólman Ersson naneštěstí podržel své barvy, stejně jako při štiplavé ráně stejného Tygra z kruhu v přesilové hře. Na Jeníka si strážce švédské svatyně zasedl, avšak když od modré čáry nahodil do skrumáže Matyáš Zelingr, dočkali se Češi zvýšení.

Tygří střelecký prach nicméně příliš dlouho vlhký nezůstal! Po zmatcích, které vznikly díky ráně Michala Teplého, si hosté pomohli nedovoleným zákrokem. Následovala tak přesilová hra, v níž zůstal Teplý na ledě. Švédové chybovali, ve třech se stáhli na malý prostor, a Jakub Pour tak poměrně snadno našel mladou šelmu. Ta se do jeho pobídky opřela bez přípravy z levého kruhu a maskovaný muž se proti dělovce na přední tyčku natahoval marně! Liberecký forvard neskrýval radost z trefy.

Češi tak odskočili do vedení 3:0, což jim dodalo na hole patřičný klid. Zbytek zápasu si už před skvělým hodonínským publikem hlídali, a co víc, ještě skóre navýšili. Po pěkných gólech Jakuba Navrátila a Jaroslava Dvořáka vedli už o pět branek, načež Švédsko zaznamenalo alespoň čestný úspěch a v početní výhodě taktéž rozvlnilo síť. Česká dvacítka zdolala favorita vysoko 5:1! I se dvěma Tygry půjde znovu do akce už v sobotu večer, když narazí na výběr Ruska. Bude to podobná paráda?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit