Bílí Tygři Liberec

Dvacítka musela na poslední chvíli změnit program, nově zamíří do Varů a Litvínova

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Původně se naši junioři měli vydat do Havířova a Třince, avšak nákaza koronavirem v seniorském týmu Frýdku-Místku, se kterým mládež Ocelářů úzce spolupracuje, uvrhla hráče s drakem ve znaku do preventivní karantény. Český hokej na situaci bleskově zareagoval a upravil rozpis tak, že si Tygři v rámci druhého soutěžního víkendu předehrají duely v Karlových Varech a v Litvínově.

Nepovedený výkon zapomenut kladenskou kanonádou

Hned v prvním kole čekal na Tygry velice těžký soupeř - pražská Sparta. Našim hokejistům se utkání po herní ani výsledkové stránce příliš nepovedlo a padli 2:5. Rozhodla nešťastná pasáž v úvodu druhé periody, kdy Severočeši v rychlém sledu obdrželi tři branky a nechali sparťany odskočit do trháku. Za Liberec se prosadili Adam Najman s Vojtěchem Strnadem.

Úkol o den později v Kladně byl tedy jasný, kromě zisku prvních bodů se bylo třeba zlepšit také výkonnostně. A přesně to šelmy udělaly! Na gólmana středočechů vyslali úctyhodných 47 střeleckých pokusů, a přestože ještě mnoho příležitostí zůstalo neproměněno, radovali se Liberečtí z pohodlné výhry 7:2.

Tříbodové odpoledne zažili obránce Martin Böhm s útočníkem Adamem Měchurou (oba 2+1), další góly pak obstarali David Putz, Jakub Hujer a Jan Křepelka. První soutěžní víkend tedy naši junioři zakončili s padesátiprocentní bodovou úspěšností.

předehrávka 11. kola: Karlovy Vary - Liberec (pátek, 16:15)

Energetici by měli patřit mezi aspiranty na umístění v horních poschodích tabulky, o to víc překvapil výsledek v prvním kole, kdy doma nováčkovi z Havířova nedokázali vstřelit branku a prohráli 0:1 po samostatných nájezdech. Chuť si Západočeši spravili vzápětí, když si proti Třinci vytvořili třígólový náskok a i přes soupeřovo dotahování nakonec vyhráli 4:2.

předehrávka 34. kola: Litvínov - Liberec

Litvínovští rozehráli sezónu trošku nešťastně. Nad Vítkovicemi ještě pět minut před koncem vedli, po porážce 3:5 ovšem nezapsali ani bod. Hned následující den si znovu malinko zahrávali s vypracovaným náskokem, nicméně tentokrát vydřeli výhru 3:2 nad Olomoucí. Po úvodním hracím víkendu tak Verva byla na stejné úrovni, jako Liberec. Před zápasem s Tygry ještě přivítá Mladou Boleslav.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit