Bílí Tygři Liberec

ENYAQ Hockey League: Základní část zakončena výhrou

Date of publication Author Klub

Liberec - Základní část ENYAQ Hockey League je v podání tygřích gamerů minulostí. Zakončili ji v úterý večer vítězstvím nad Olomoucí, díky čemuž s 33 body ve 13 kolech atakují nejvyšší příčky!

Základní část ENYAQ Hockey League se hraje formátem celkem pěti zápasů v rámci kola, kdy na sebe nejprve jedničky obou týmů, následně nasazené dvojky a trojky. Následují dva souboje ve formátu dva na dva. Za každý vyhraný zápas dostává tým bod, celkový počet bodů se pak propíše do konečného skóre.

Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 3:2

Zatímco Tygři měli play-off jisté a šlo jim "pouze" o celkové pořadí, Olomoučtí měli o motivaci postaráno. Právě proti našemu týmu měli poslední šanci poskočit do play-off. A bylo to vidět od prvního klání. Dzouvi s Indrisem z olomouckého týmu svézt tuhou bitvu, kterou rozhodlo až prodloužení. V něm byl šťastnější tygří hráč a zvítězil 7:6.

Následně šel do akce DannyZedlo, který proti Krishotovi musel odvracet nepříjemnou situaci. Soupeř si vypracoval náskok 3:0, pak ale liberecký gamer zabral a nakonec po skvělém výkonu otočil na konečných 5:3, čímž našemu týmu zajistil mečboly.

Pak ale přišlo drama. DoubleMaca s Fikussem předvedli další nervydrásající podívanou, kterou rozhodl rozdíl jediné branky. Šťastnější byli tentokrát Hanáci, kterým se podařilo zvítězit 5:4, čímž snížili sérii na 2:1.

Na řadu přišly čtyřhry. Dzouvi s DannyZedlem ještě 16 sekund před koncem vedli 4:3, ale Olomouc krátce před závěrečnou sirénou srovnala. Druhý smolný moment přišel 30 sekund před koncem prodloužení, kdy Kohouti dokonali obrat a srovnali tím sérii na 2:2.

Rozhodovat tedy musela závěrečná čtyřhra, do níž nastoupili Dzouvi a DoubleMaca. Tentokrát byl průběh o poznání hladší, už v první třetině si Tygři vypracovali vedení 2:0, a přestože Olomouc ještě dokázala vyrovnat, od té doby už se trefovali jen naši gameři. Nakonec zvítězili 6:2 a zajistili si do tabulky závěrečné tři body.

S 33 body tak Tygrům aktuálně patří první příčka v tabulce. Předběhnout je však stále mohou Pardubice, které jsou tři body pozadu a zbývá jim odehrát dva duely. Teprve ve čtvrtek bude rozhodnuto, z které pozice vyrazí náš tým do play-off. Jak tato přetahovaná dopadne?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Trénink pohledem T.J. Melancona

Nejnovější články

Vyhrocená série se Spartou pokračuje! Tygři budou doma dotahovat ztrátu

Srdcař Jaroslav Vlach zůstává Tygrem! Smlouvu prodloužil o dva roky

Věnujte pozornost dopravním omezením v okolí Home Credit Areny

Z našeho fanshopu

Triko PO 2024 dětské

330 Kč
Koupit

Mikina PO 2024 dámská

895 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit