Bílí Tygři Liberec

Emoce pracují a jednou se může stát, že někdo z kluků ujede, podotýká Roman Will

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Vyhrocený duel mezi západočeskou Plzní a Bílými Tygry byl gólově atraktivní až v poslední dvacetiminutovce, kdy Liberečtí do soupeřovy branky nasázeli čtyři cenné góly. Tím sebrali všechny tři body a Roman Will si zaslouženě připsal čtvrté čisté konto v sezóně.

Většina tušila, že se bude v Home Credit aréně odehrávat napínavé utkání. Sešli se proti sobě opět dva ofenzivní týmy na vrcholu tabulky. První a druhá třetina byla nerozhodná natolik, že ani nepadla branka. Čekalo se na to, až jeden z brankářů ztratí pozornost a znejistí. "Viděl jsem to celé dobře. Myslím, že první dvě třetiny jsme trošku bojovali sami se sebou, byly tam nějaké emoce, ale nejdůležitější je, že jsme našli cestu, jak vyhrát tento zápas," povídá liberecký brankář.

Ke konci první části totiž obdržel Petr Jelínek desetiminutový trest a posléze následovaly další prohřešky na obou stranách, kdy se diváci, sledující napjaté potyčky na ledové ploše, skoro zvedali ze sedadel. "Máme dost zkušený tým na to, abychom si byli schopní říct pár věcí. Emoce pracují a jednou se může stát, že někdo z kluků ujede, je to naprosto normální," objasňuje tygří pětatřicítka.

Přestože se velká část hry nehrála v plném počtu, stále nepadl gól a Roman Will se rozhodně nenudil. "Od toho jsme tam my, abychom to případně ubránili, pomáhali jeden druhému a společně to zvládli," dodává.

Will udržel nulu v zápase naposledy v prosincovém domácím klání proti Vítkovicím, kdy na kostce nad ledem svítil stejný výsledek. K žádnému inkasovanému gólu dopomohla taktéž pečlivá obrana, která mladoboleslavskému rodákovi oplácela jeho službu v bráně. "Vždycky je nepříjemné, když se hraje oslabení pět na tři, ale dneska mi kluci hrozně pomohli tím, že několikrát zblokovali velké šance. Hlavně Jarda Vlach, který pro mě před bránou pracuje celý rok, respektive po celou dobu, co jsem tady. Moc si toho vážím," říká vděčně severočeský gólman.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit