Bílí Tygři Liberec

Extraliga je zpět! Tygři doma přivítají Zlín

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Reprezentační přestávka je u konce a extraliga pokračuje. V rámci 18. kola Tygři přivítají Zlín, se kterým mají v poslední době velmi dobrou bilanci. Připíší si Šelmy proti Beranům další výhru? To se dozvíme už ve středu, úvodní buly je naplánováno na 17:20.

Našlapaná tabulka

Po 17 odehraných zápasech se Tygři nacházejí na druhém místě tabulky se ztrátou dvou bodů na první Spartu, oproti které mají však o jedno odehrané utkání méně. Špička extraligy je jako každý rok vyrovnaná, vždyť dnešní soupeř Libereckých, PSG Berani Zlín, ztrácí na Šelmy pouhých 7 bodů, a to i přesto, že se nachází až na desátém místě.

Pokles formy Zlína

Jak už bylo řečeno, Berani aktuálně okupují desátou příčku extraligové tabulky. Výkony Moravanů od začátku sezóny jsou jako na houpačce, střídají šňůry výher a proher. Od osmého do patnactého kola zaznemanali svěřenci trenéra Roberta Svobody velmi úspěšné období, když ze sedmi zápasů získali 16 bodů. Poté ale přišly dva neúspěšné zápasy, když nejdříve prohráli v Hradci 4:2 a poté, v posledním kole před reprezentační přestávkou, podlehli doma Karlovým Varům 1:4.

Tygři před pauzou odehráli šňůru třech domácích zápasů, na níž navázali duelem v Třinci. V zápasech pod Ještědem získali domácí 7 bodů, když nejdříve prohráli se Spartou po prodloužení, pak ale porazili Plzeň a Chomutov. V Třinci vedly Šelmy po první třetině o dva góly, poté se však domácím podařilo otočit a zvítězili 5:3.

Trenér Filip Pešán o zápase s Třincem:

"I když to vypadá, že se zápas rozhodl ve druhé třetině, tak si to nemyslím. Vedli jsme po gólech Marka (Kvapila), který dvakrát vystřelil a dal dva góly. A poté jsme měli v první třetině za stavu 2:0 dvě, možná tři gólové šance do prázdné brány, které jsme neproměnili, a pachuť se přenesla i do druhé třetiny. Vstoupili jsme do ní nepokorně s tím, že dál budeme čekat, kolik gólů Třinci nasypeme, i když jsme si dopředu říkali, že druhá třetina nebude stejná. To se potvrdilo, prohráli jsme ji 0:4 a zápas začali domácí naprosto ovládat. Ještě jsme se dostali trošku zpátky do hry gólem na 3:4, ale přeskakováním hokejek, špatnými odrazy jsme více zápas nezdramatizovali. Prohráli jsme, protože jsme byli nepokorní po excelentní první třetině.“


Statistikám vévodí kapitán Lotyšska

Za Zlín už několik let hrají úspěšní hráči z Lotyšska, a výjimkou není ani tato sezóna. Dres Beranů oblékají Edgars Kulda a Ralf Freibergs, kteří patří mezi nejlepší hráče Moravanů. Oba si připsali 9 bodů a druhý jmenovaný stráví nejvíce času na ledě ze všech hráčů Zlína, zhruba 21 a půl minuty za zápas. Odměnou za dobré výkony jim byla nominace do národního týmu Lotyšska, Freibergs byl pak dokonce nominován kapitánem Lotyšů. Svou zem reprezentovali na turnaji Euro Ice Hockey Challenge v Minsku, který Lotyšsko vyhrálo.

Statistikám celé soutěže pořád vévodí trojice Kvapil, Bulíř a Lenc, i přes to, že Bulíř už skoro měsíc obléká dres ruského Magnitorsku! Tygry najdeme i na špičce statistik obránců, Martin Ševc je s 9 kanadskými body v první desítce nejproduktivnějších zadáků, Ladislav Šmíd je pak nejvytěžovanějším hráčem extraligy.

Zmíněný Lenc si svými výkony vysloužil pozvánku do národního týmu na turnaj Karjala. Odehrál dva zápasy, proti Švédsku a Finsku, ve kterých rozhodně nezklamal. Český tým se pod vedenímn nového kouče Miloše Říhy umístil na turnaji se třemi body na čtvrtém místě.

Radan Lenc o pozvánce do reprezentace

"Myslím si, že každý chce reprezentovat. Národní tým je jeden z mých mála cílů, takže jsem určitě strašně rád, že ta pozvánka přišla a hrozně se na to těším. Jak už ale říkal na začátku ročníku, chci, abychom měli dobrou sezónu v Liberci. To okolo už je bonus a je to pozitivní jak pro mě, tak i pro všechny ostatní, protože je vidět, že se do národního týmu můžeme dostat."


Bílí Tygři Liberec vs. PSG Berani Zlín

Počet zápasů: 65
Bilance: 33 – 4 – 3 – 3 – 22
Skóre: 193:170

V posledních letech mají Tygři se Zlínem výbornou bilanci. Potvrdí Tygři předzápasové předpoklady a připíší si další 3 body do tabulky? To se dozvíme už ve středu, utkání začíná v 17:20. Pokud nebudete na stadionu, můžete Šelmy podpořit i u svých televizních obrazovek.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit