Bílí Tygři Liberec

Extraliga je zpět! Tygři doma proti Hradci zahájí svou dvacátou sezónu!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Čekání je definitivně u konce! Po letní přestávce a šesti přípravných zápasech přichází základní část sezóny 2021/22. A hned v prvním kole budou mít Tygři velmi atraktivního soupeře, pod Ještěd totiž zavítá hradecký Mountfield, s nímž svěřenci Patrika Augusty rozehrají nový ročník v pátečních 18:00!

Dvě zkoušky

Liberečtí mají za sebou letní přípravu, během které sehráli celkem šest přípravných duelů. Nejdříve si připsali dvě výhry na mezinárodním turnaji Red Bulls Salute, kde nakonec brali první místo. Zbylá čtyři střetnutí odehráli svěřenci Patrika Augusty s českými soupeři a měli v nich vyrovnanou bilanci.

Královéhradečtí měli na programu přátelských utkání dokonce deset a pokud nepočítáme první zaváhání s Kolínem, kdy Východočeši nastoupili s výrazně omlazenou sestavou, prohráli pouze s týmem z města pod Ještědem! Tomu hned vzápětí oplatili porážku na domácím ledě.

Trenér Patrik Augusta před utkáním s Hradcem:

„Těšíme se a doufáme, že přijde hodně diváků. Prožili jsme zhruba sedmitýdenní předzávodní období, které proběhlo přesně tak, jak jsme si naplánovali. Jsme rádi, že jsme se obešli bez nějakého většího zranění, prakticky pořád jsme trénovali v plném počtu. Odehráli jsme velice kvalitní přípravné zápasy a teď už vše chystáme na pátek.“


Obě mužstva se tak setkala hned dvakrát během přípravného období a mohla se před zahajovacím mačem pořádně oťukat. Páteční střetnutí už ovšem bude mít přeci jen jinou atmosféru, neboť v něm půjde o první body!

Tradiční soupeř

Úvodní kolo s Mountfieldem už začíná být pomalu menší tradicí, neboť se Lvi zahajovali Tygři i ročník 2017/18 a 2019/20. Každý druhý rok tak své první střetnutí hrají Severočeši právě s tímto soupeřem. Liberec se navíc s Hradcem Králové utkal ve čtvrtfinále posledního play-off a kádry obou celků se přes léto obešly bez početně výraznějších změn. Hodně hráčů si tak vzájemný souboj v jarních vyřazovacích bojích pamatuje, a tak se dá očekávat, že to na ledě bude pěkně jiskřit!

Na závěr stojí za to dodat, že Liberec tímto duelem započne svou dvacátou sezónu mezi českou elitou. Vkročí do ní tou správnou nohou? To se dozvíme již v pátek, kdy v 18:00 padne ve středovém kruhu Home Credit Areny první letošní buly!

Už v přípravě se hrálo dost tvrdě

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit