Bílí Tygři Liberec

Extraligový rychlík nezastavuje, pod Ještědem se představí nevyzpytatelné Vítkovice

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec - Šelmy po úspěšném prvním týdnu od restartu extraligy čeká další výzva, přivítají vítkovickou Rideru. Přijede tedy houževnatý soupeř, který nedá nic zadarmo. Podaří se jim na domácím ledě přidat další vítězství, nebo se tentokrát budou radovat hosté? To se dozvíme od úterních 16:00.

Návrat na domácí led

Bílí Tygři v opětovně rozběhlém ročníku stihli odehrát čtyři utkání v sedmi dnech a rovnou tři z nich ve vlastní aréně, kde se jim dařilo poměrně dobře. Nejprve přetlačili Kohouty z Olomouce 2:1, načež zaváhali se zatím neporaženým Třincem v poměru 1:3. Na závěr si ještě připsali triumf 4:1 nad Hradcem Králové.

Zatím naposledy se šelmy představily na území rivala z Mladé Boleslavi, odkud se vracely opět úspěšně. V nervydrásajícím utkání, ve kterém nebylo rozhodnuto o dělbě bodů ani po celé základní hrací době, nakonec vystřelil vítězství Severočechů v prodloužení mladý bek Tomáš Hanousek.

Radan Lenc o zápase s Mladou Boleslaví:

"Boleslavští hráli na začátku výborně, aktivně nás napadali a my s tím měli problémy. Nepouštěli nás před branku ani ke střelám, bylo to pro nás velice obtížné. Jsem rád, že první třetina skončila pouze 1:0 a my tím získali možnost utkání v dalším průběhu zvrátit. To se naštěští povedlo."


Napětí až do konce

Vítkovičtí v letošní sezoně odehráli zatím sedm zápasů a okupují střed tabulky na osmém místě. Na šelmy, které drží průběžnou pátou příčku, ztrácí zdánlivě bezpečných devět bodů. Avšak jelikož mají také odehráno o dvě utkání méně, mohli by se v případě vítezství Liberci razantně přiblížit. A to může být zajímavou motivací, pořadí obou týmů si můžete prohlédnout zde.

Navíc měření sil s Riderou letos znamenalo vyrovnanou podívanou téměř vždy, ostatně rovnou čtyřikrát ze sedmi možností bylo nutné minimálně prodloužení! Takovou bilanci nemá žádné jiné extraligové mužstvo. V loňském ročníku dokonce dva ze čtyř duelů Liberce s tímto soupeřem směřovaly až k samostatným nájezdům.


Tygří bodová šňůra

Ostravanům se proti týmu z města pod Ještědem dlouho nepodařilo naplno zvítězit. Přestože vzájemná utkání v posledních letech bývají velmi vyrovnaná, Liberečtí už sedmkrát v řadě získali vždy alespoň bod a tuto kladnou bilanci se budou snažit prodloužit. Výhoda domácího prostředí bude na jejich straně.

Budou úspěšní? To se dozvíme již toto úterý, úvodní buly je naplánováno na 16:00.

Bílí Tygři Liberec vs. HC Vítkovice Ridera

Počet zápasů: 72
Bilance: 35 – 3 – 4 – 7 – 23
Skóre: 202:188

Zajímavosti

  • Za Vítkovice poprvé proti svému bývalému klubu nastoupí Lukáš Krenželok, který byl součástí mnoha libereckých úspěchů z posledních let.
  • V dresu soupeře se představí průběžný lídr ve statistice Radegast Indexu. Je jím Roman Polák, jenž hájí první místo s náskokem sedmi bodů nad plzeňským Petrem Strakou.
  • Liberečtí si budou muset hlídat svého dřívějšího spoluhráče Dominika Lakatoše, který zažívá bodově velice úspěšný začátek sezony. Drží se na špici týmové produktivity a jeho bodový průměr je více než bod na zápas!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit