Bílí Tygři Liberec

Fantastický Jeník táhne U17 za skvělými výsledky!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Kategorie U17 prozatím kráčí Turnajem pěti zemí v Dallasu bez ztráty bodu a co víc, oba své zápasy zvládli svěřenci trenéra Petra Hakena jednoznačným poměrem. Nemalý podíl na tom má i liberecký útočník Jan Jeník, který se zapsal do statistik dvěma góly a stejným počtem asistencí!

Do nominace se nakonec vešel i další liberecký hráč. Pozvánku obdržel kromě Jana Jeníka také Petr Had, jenž působí na pozici sedmého obránce.

ČESKÁ REPUBLIKA - SLOVENSKO 5:1 (3:0, 0:1, 2:0)

Do turnaje čeští hokejisté vlétli s grácií. Ve federálním derby jednoznačně dominovali a po celou dobu pevně drželi otěže vývoje střetnutí. Již po první třetině na světelné tabuli svítilo skóre 3:0.

To se i nadále navyšovalo až do finálního výsledku 5:1. Liberecké příznivce jisté potěší bodový zápis mladičkého forvarda Jana Jeníka, který asistoval u třetí i čtvrté branky národního celku. Na svůj gólový moment si ale ještě musel počkat.

Branky a nahrávky: 5. Blümel (Malík), 7. Koblížek (Dajčar, Gajarský), 20. Střondala (Dluhoš, Jeník), 50. Plášek (Jeník, Kowalczyk), 59. Kropáček (Lauko) – 25. Okuliar (Kováčik, Faško-Rudáš)
Sestava ČR: Dostál (Kolář) – Malík, Bernáth, Adámek, Klejna, Dluhoš, Dajčar, Kowalczyk, Had – Gajarský, Jeník, Lauko, Střondala, Kropáček, Arnošt, Blümel, Kvasnica, Pavel, Dobiáš, Plášek, Koblížek

Turnaj pěti zemí v Dallasu

ČESKÁ REPUBLIKA - NĚMECKO 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)

Ani druhý zápas nepřinesl rozdílný obrázek. Češi na svého protivníka nastoupili velmi zostra, když se Kvasnica prosadil hned v první minutě. Konstantní výkon vydržel po celý zápas a červeno-bílí hráči tak mohli oslavovat zisk dalších tří bodů, přičemž tabulce vévodí společně s domácími Spojenými státy americkými.

Co se Jana Jeníka s Petrem Hadem týče, oba nastoupili jak do utkání se Slovenskem, tak Německem. Navíc tentokrát měl výkon i gólovou tečku. Jan Jeník dokázal skórovat těsně před koncem druhé třetiny a následně i v prostřední části závěrečného dějství! Gratulujeme!

Branky a nahrávky: 1. Kvasnica (Bernáth), 11. Kvasnica (Střondala, Dobiáš), 37. Dobiáš (Kvasnica), 39. Jeník (Malík, Bernáth), 48. Jeník (Kropáček, Kowalczyk), 52. Gajarský

Sestava ČR: Dostál (Kolář) – Malík, Bernáth, Adámek, Klejna, Dluhoš, Dajčar, Kowalczyk, Had – Gajarský, Jeník, Lauko, Střondala, Kropáček, Arnošt, Blümel, Kvasnica, Pavel, Dobiáš, Plášek, Koblížek

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit