Bílí Tygři Liberec

Filip Pešán poprvé nominoval! Na Karjalu míří Pařík a tři bývalí Tygři!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Praha/Liberec - I přes nemalé překážky a změny v programu nakonec česká hokejová reprezentace odcestuje na svou první akci. Na tradiční turnaj Karjala ve Finsku putuje i několik hráčů, kteří mají současné i bývalé vazby na Bílé Tygry!

Bývalý trenér Liberce, Filip Pešán, jenž stojí za nemalými úspěchy Severočechů v posledních letech, nemá momentálně ve své nové funkci snadnou úlohu. Při své první nominaci do národního týmu dostal spoustu omluvenek a musel se spolehnout především na borce ze zahraničí, neboť česká nejvyšší soutěž od začátku října stojí.

Pozvánku tak obdrželi především krajánci, z extraligy do Skandinávie poputují mladíci. Světlou výjimkou je obránce Filip Hronek, jenž běžně nastupuje v Detroitu a do začátku NHL posílil Hradec.

Mezi nadějnými borci z Čech najdeme i jednoho Bílého Tygra. Do země tisíců jezer s naší reprezentací odcestuje brankář Lukáš Pařík, který zatím stihl odchytat šest duelů za farmu v Benátkách. Z bývalých šelem si poté Filip Pešán vyhlídl libereckého odchovance Jana Ordoše, jenž má ve svém premiérovém ročníku ve Švédsku zatím bilanci 4+4 v deseti zápasech. Kromě něj český dres oblékne i brankář Dominik Hrachovina s útočníkem Michalem Teplým.

Mezi náhradníky poté z tygří smečky figurují brankář Petr Kváča, obránce Ronald Knot a forvardi Radan Lenc s Markem Zacharem.

Do turnaje Karjala vstoupí čeští hokejisté ve čtvrtek 5. listopadu od 13:30 v Helsinkách proti Švédsku. V sobotu bude následovat souboj s domácím Finskem a v neděli s Ruskem. Všem nominovaným blahopřejeme!

Nominace České republiky na turnaj Karjala

Brankáři:

Patrik Bartošák (Lahti, Finsko), Dominik Hrachovina (Tappara Tampere, Finsko), Lukáš Pařík (Bílí Tygři Liberec).

Obránci:

Filip Hronek (Mountfield HK), Jakub Jeřábek (Podolsk, KHL), Andrej Šustr (Kunlun, KHL), David Sklenička, Jakub Krejčík (oba Jokerit Helsinky, KHL), Vojtěch Mozík (Färjestad, Švédsko), Lukáš Klok (Lukko Rauma, Finsko), Michal Moravčík (Tappara Tampere, Finsko), Jakub Galvas (Jukurit Mikkeli, Finsko), David Jiříček (HC Škoda Plzeň), Stanislav Svozil (HC Kometa Brno), Šimon Kubíček (HC Stadion Litoměřice).

Útočníci:

Dmitrij Jaškin (Dynamo Moskva, KHL), Hynek Zohorna, Tomáš Zohorna (oba Chabarovsk, KHL), Andrej Nestrašil (Magnitogorsk, KHL), Ondřej Roman (Ilves Tampere), Michael Špaček, Jiří Smejkal (oba Tappara Tampere, Finsko), Rudolf Červený (Lahti, Finsko), Radek Koblížek (Oulu, Finsko), Šimon Stránský (Jukurit Mikkeli), Jan Ordoš (Oskarshamn, Švédsko), Jan Myšák (HC VERVA Litvínov), Michal Teplý (BK Mladá Boleslav), Jaromír Pytlík (Sault Ste. Marie, OHL), Adam Raška (HC Oceláři Třinec).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit