Bílí Tygři Liberec

Filip Pešán se v roce 2020 stane trenérem národního týmu

Date of publication Author Klub

Na tiskové konferenci hokejového svazu byl sportovní ředitel Bílých Tygrů Filip Pešán oficiálně uveden do funkce šéftrenéra Českého hokeje. Stejně tak nastupuje i do role generálního manažera reprezentační dvacítky. Svazový šéf Tomáš Král rovněž uvedl, že by měl Pešán v příštím roce převzít pozici hlavního kouče národního týmu. "Pokud se nestane nic nečekaného, novým trenérem reprezentace bude Filip Pešán," prohlásil Král.

Současný trenér české reprezentace Miloš Říha má smlouvu ještě na jednu sezonu, kterou svaz hodlá dodržet. Zároveň se ale předběžně dohodl s Filipem Pešánem, jenž by měl Říhu nahradit. "Těším se na tu výzvu v podobě případného vedení A-týmu. Už teď budu situaci mapovat," přiznal Pešán.

Velká porce práce na něj čeká i v následující sezoně. V nové roli bude mít za úkol zkvalitňování programů akademií a zabudování hráčů do mládežnických reprezentací. Spolu s trenérem národního týmu U20 Václavem Varaďou bude sestavovat tým na domácí světový šampionát v Ostravě a Třinci, který se koná na přelomu roku. Současně zůstane i na pozici sportovního ředitele Bílých Tygrů. "Vedení Liberce mi umožnilo částečně zůstat v klubu a podporuje mojí cestu. Majiteli klubu Petru Syrovátkovi za to děkuji."

Kromě Pešána budou u mládežnických reprezentací působit i další trenéři Bílých Tygrů. Asistentem trenéra u "osmnáctky" je nově Milan Plodek, který několik let úspěšně působí u liberecké akademie. Stejnou funkci bude u kategorie U16 plnit Richard Lobo. Ten v minulé sezoně dosáhl s tygří "šestnáctkou" na titul, když jeho tým ovládl finálový turnaj v Ostravě.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit