Bílí Tygři Liberec

Finále se vrací do Home Credit Areny! Kdo si poveze do Prahy mečbol?

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec – Finálová série má zatím nesmírně vyrovnaný průběh. K pátému duelu nastoupí Bílí Tygři proti pražské Spartě za stavu 2:2 na zápasy a vítěz duelu tak bude moct v následném šestém zápase rozhodnout o konečném vítězi extraligy. Který z týmů si tuto pozici připraví?

Jedno je už v tuto chvíli jisté. Rozhodně se máme na co těšit. Ani jedno z finálových utkáních rozhodně nemohlo diváky nudit, vzájemné bitvy o extraligový trůn přinášejí spoustu skvělých hokejových momentů. Není divu, finále proti sobě svedlo dva celky, které základní části dominovaly, a tomu odpovídá také měření sil v play-off. Pojďme si dosavadní duely v krátkosti připomenout.

Do Prahy se jelo za vyrovnaného stavu

Do finálové série vstupoval náš tým po takřka dvoutýdenní pauze, se kterou se však dokázal popasovat dobře a v první třetině se dostal do vedení. Do druhého dějství však lépe vstoupili hosté, kteří během prostřední dvacetiminutovky otočili skóre a vedení následně svědomitě bránili. Korigovat stav už Tygři nedokázali, naopak hosté odskočili na rozdíl dvou branek a nakonec slavili výhru 3:1.

Kompletní reportáž naleznete zde.

Přesouvat se do hlavního města za stavu 0:2 se našim hráčům rozhodně nechtělo, čemuž odpovídal skvělý nástup do druhého duelu. V prvních deseti minutách jasně dominovali, vytěžili z toho však pouze těsné vedení a ještě před přestávkou dokázala Sparta otočit. Od druhé třetiny už si ovšem Tygři opět počínali lépe a nakonec si dokráčeli pro výhru 4:2.

Kompletní reportáž naleznete zde.



Zcela odlišné zápasy

O prvním duelu v pražské O2 Areně není asi příliš nutné se rozepisovat. Tygři se potýkali se značnou nedisciplinovaností, dohromady posbírali jedenáct dvouminutových trestů a také několik vyšších. Rozhodl zejména moment ze závěru druhého dějství, kdy po přezkoumání videa nejen, že byl gól uznán, ale navíc pokračovala přesilová hra Sparty, kdy následovala další branka. Místo stavu 0:1 tak svítilo na kostce nad ledem skóre 0:3 a Tygři už ve třetí třetině pouze korigovali na 1:4.

Kompletní reportáž naleznete zde.

Zato úterní duel už měl absolutně odlišný průběh. Naši hráči byli aktivnějším celkem, přestože po první třetině bylo skóre stále bez branek. Skoro se zdálo, jako by do úterní odvety nastoupil zcela odlišný tým oproti tomu pondělnímu. Ve druhé třetině už se Tygři prosadili a nakonec si po skvělém výkonu dokráčeli pro vítězství 4:1.

Kompletní reportáž naleznete zde.



Kdo si připraví mečbol?

Bílí Tygři tak také podruhé v sérii dokázali vyrovnat a v pátém duelu nyní půjde o hodně. Vítězi bude k vysněnému titulu zbývat už pouze jediný krok. Trenér Filip Pešán však varuje: „Určitě to bude klíčové utkání, ale to už jsou v play-off všechna. Dokud není znám výsledek posledního zápasu, ani jeden tým se nevzdá.“ Přesto bude vedení ve finálové sérii pro jeden či druhý tým velkou vzpruhou.

V sestavě našeho týmu navíc nalezneme hned několik tajenek. Velkým tématem bylo například to, kdo naskočí do branky. Bude to Ján Lašák, který předvádí v průběhu play-off vynikající výkony, nebo Marek Schwarz, který ho nahradil ve čtvrtém finále a rovněž se ukázal ve skvělé formě?

Nejen odpověď na tuto otázku se dozvíme až těsně před utkáním. Jedno je však jisté, Tygry požene kupředu vyprodaná Home Credit Arena a další fanoušci budou našim hráčům držet palce například na náměstí u velkoplošné obrazovky nebo doma u televize. Úvodní buly je naplánováno na 17:20. Boj o trůn pokračuje!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit